• USD  32,28
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.247,75
  • ALTIN  2.394,86
SON DAKİKA

Berger: Mültecilerin en az sorun yaşadığı ülke Türkiye....

Berger: Mültecilerin en az sorun yaşadığı ülke Türkiye....

21 Haziran 2019 14:34

AB Türkiye Türkiye temsilcisi Christian Berger, savaştan kaçan mültecilerin geldikleri ülkede kalış süreleri uzadıkça bazı sorunlar çıkmasının normal olduğunu söyleyerek, " en az sorun Türkiye'de yaşanıyor" dedi.


Müşerref Seçkin ( ÖZEL) AB Temsilcisi Christian Berger, ülkelerinde savaştan kaçarak başka ülkelere sığınanlara insan hakları açısından bakmanın önemine değindi. Berger, Türkiye'de son zamanlarda artan Suriyeli tepkisine ilişkin soruya " Kalış süresi uzadıkça bazı istenmeyen konular olabiliyor. Özellikle ucuz işçi olarak değerlendirilmeleri nedeniyle iş konusunda bazı itirazlar ortaya çıkıyor. " yanıtını verdi.

Berger, yine de mülteci konusunda Avrupa, hatta Dünya'daki  pek çok ülkenin aksine Türkiye'de çok az sorun yaşandığını söyledi.

Bazı yanlış haberlerin, misafir eden ülke vatandaşlarının tepkisine neden olduğunu, bunun için Türk medyasına önemli bir görev düştüğünü kaydetti.Berger buna ilşkin de kendi vatanında yaşadığı bir olayı örnek verdi :

" Avusturya'dayken binlerce göçmen gelmeye başlamıştı. Hepsinin ellerinde pahalı marka bir telefon vardı. Onlar vatanlarında kalan yakınlarıyla haberlesebilmek için neleri var neleri yok satıp o telefonları almışlardı. Ama bir söylenti yayıldı. Hükümet mültecilere telefon dağıtmış diye. Hemen toplumdan itirazlar yükseldi. 

Burada da aynı şey söz konusu. Söylentilerle mücadele etmek lazım. Gerçeklerin dile getirilmesi konusunda en büyük görev  medyaya düşüyor."

MİSAFİR MÜLTECİ SERGİSİ

Foto muhabirleri derneği tarafından düzenlenen " misafir mülteci " konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergide mülteci dramlarını yansıtan fotoğraflar büyük ilgi çekti.Sergide FMD tarafından fotoğrafçılık dersi verilen mülteci çocukların çektiği fotoğraflar da yeraldı. Sergi AB ve Kızılay tarafından desteklendi.


ÖNCEKİ İmamoğlu: Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz SONRAKİ Selahattin Demirtaş'ın annesi: Erdoğan Bey korkmasın, oğlumu bıraksın