• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Berger :Türkiye'nin AB'yle yakınlaşmasını istiyoruz

Berger :Türkiye'nin AB'yle yakınlaşmasını istiyoruz

30 Mayıs 2019 07:46

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la görşmelerinden sonra yaptığı açıklamada "Türkiye'nin AB'ye yakınlaşmasını sitiyoruz" dedi.


Christian Berger'in görüşmeler sonrasında yaptığı açıklama şöyle :

"Türkiye'deki siyasi partilerle düzenli olarak yürütmekte olduğumuz istişare görüşmelerimizden birkaçını daha gerçekleştirdik. Bu tür başka toplantılar da yapacağız. AB ve Türkiye'nin iç politikadan dış politika meselelerine, ve AB-TR ilişkilerine kadar oldukça zengin bir gündemi var.

Tabi ki geçen hafta Avrupa'da yapılan ve Pazar günü sona eren seçimlerinin sonuçlarını da ele aldık. Avrupa Komisyonu, Türkiye raporu da dahil olmak üzere, aday ülkelere ilişkin yıllık raporunu yayımladı. Mogherini'nin bu öğleden sonra yaptığı basın toplantısında söylediklerini tekrar ettim; Türkiye'nin AB'ye yakınlaşmasını istiyoruz. AB'nin bir ortağı olarak, AB'ye üyelik adayı bir ülke olarak güçlü ve müreffeh bir Türkiye görmek AB'nin menfaatinedir. Hem stratejik, bakımdan, hem de ekonomik ve siyasi bakımdan bu AB'nin menfaatimizedir.


kemal kılıçdaroğlu, ab, christian berger
ÖNCEKİ Erkek hakimden kadın avukata mini etek uyarısı SONRAKİ Pençe Harekatında 2 şehit,15 terörist etkisiz...