• USD  32,28
  • EURO  34,92
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.444,89
SON DAKİKA

Bildiriye imza atan akademisyene şok tehdit!

Bildiriye imza atan akademisyene şok tehdit!

15 Ocak 2016 14:36

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine imza veren Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen’in odasına tehdit mesajları asıldı.


Kim ya da kimler tarafından asıldığı belli olmayan ancak “Selçuk Üniversitesi Ülkücüleri” imzalı tehdit mesajlarında “Şerefi şanı büyük Türk topraklarında senin gibi hainlere yer yok. Selçuk’u sana dar edeceğiz” ifadeleri dikkat çekti.

İMZASINI GERİ ÇEKMİŞTİ
Söz konusu bildiriye Konya Selçuk Üniversitesi’nden imza veren tek akademisyen olan Akyeşilmen, imzasını geri çektikten sonra yaptığı açıklamada; “Bildirinin tek taraflı, barışa hizmet etmeyen bir anlayış içerisinde olduğunu sonradan fark ettim. Yayımlanan bildiri dilinin de tek taraflı, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir ifadenin barışa hizmet etmeyeceği ortadadır. Barışı tersine götürecek, kutuplaşmaya neden olan bu platformun ifadelerine katılmıyorum. Listede isminin çıkarılması için platforma gönderdiğim e-mail gece saat 23.57 itibarıyla sonuçlandı. Desteğimi resmen geri çekmiş bulunuyorum” demişti.

KOCAELİ’NDEN SONRA ULUDAĞ’DA DA GÖZALTILAR VAR
Öte yandan “Akademisyen bildirisi” operasyonlarında Kocaeli’nde 19 isim gözaltına alınmıştı. Öğle saatlerinde bir gözaltı haberi de Bursa’dan geldi. Uludağ Üniversitesi’nde Barış İçin Akademisyenler Girişimi’nin imza metnine destek veren Aylin Çakı ve Gökhan Yavuz Demir üniversite kampüsünde gözaltına alındı.dr.nezir akyeşilmen,


Tehdit, akademisyen, konya selçuk üniversite, dr.nezir akyeşilmen
ÖNCEKİ Erdoğan'dan akademisyenlere: Alçaklar SONRAKİ Bağışçının hedefi 1000 çocuk