• USD  32,39
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.976,81
  • ALTIN  2.435,53
SON DAKİKA

Binali Yıldırım'ın adaylığındaki pürüz

Binali Yıldırım'ın adaylığındaki pürüz

28 Kasım 2018 09:42

Hürriyet yazarı Selvi, Binali Yıldırım’ın adaylığı konusunda birkaç pürüz olduğunu ve bunların giderildiğini belirtti.


TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Mart 2019'daki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı konusunda yaşanan sorunların, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde çözüldüğü belirtildi. 

Erdoğan ile Yıldırım'ın bir saatlik görüşmede, kararın Arjantin dönüşü açıklanmasının kararlaştırıldığı ve Yıldırım'ın, seçilmesi durumunda, validen emir alan durumuna düşmemek için, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülünün ise zaman içinde gündeme geleceği belirtildi. 

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin, bugünkü yazısının bir bölümü şöyle: 

"‘BİNALİ Yıldırım’ın adaylığı konusunda birkaç pürüz vardı, gideriliyor. Arjantin dönüşü İstanbul adaylığı açıklanacak.’
Bu sözler AK Parti’nin etkili bir yöneticisine ait. Yerel seçimlerde Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olup olmayacağı önemli bir konu olduğu için en sonda vereceğim bilgiyi en başta paylaşayım istedim.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika gezisi dönüşünde 21 ilin belediye başkan adayı açıklanacak. Erdoğan, “MHP ile karşılıklı jestler olacak” dediği için bu sayı değişecek.

"İttifak görüşmelerinden de farklı bilgiler geliyor. Son gelen istihbarata göre Osmaniye, Isparta ve Manisa MHP’ye bırakılmış ancak Mersin ve Adana henüz netleşmemiş. Ama dün itibarıyla bir de Hatay’ın durumu gündeme geldi. AK Parti Hatay’da yeni bir isim olarak il başkanı İbrahim Güler’i aday gösterdi. İttifak görüşmelerini yürüten Mehmet Özhaseki ile Sadir Durmaz’ın Hatay’ı da gündeme almaları yönünde talepler var. AK Partililer, Hatay’da seçimlere cumhur ittifakı olarak girilirse kazanacakları görüşündeler.

YAZININ TAMAMI


abdülkadir selvi, cumhurbaşkanı, erdoğan, binali yıldırım
ÖNCEKİ Ambalajsız gıdalardaki riske dikkat çekildi SONRAKİ Binali Yıldırım - Berat Albayrak çekişmesi