• USD  32,35
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.403,76
SON DAKİKA

Bir milyon diplomaya soruşturma

Bir milyon diplomaya soruşturma

18 Ocak 2016 12:53

YÖK, diploma sahteciliğini önlemek için iki ay önce “Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi”ni hayata geçirdi. Bir milyon 30 bin diplomanın sorgulaması sürüyor.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından diploma sahteciliğinin önüne geçmek için uygulamaya sokulan ‘Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’ ile Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gönderilen yaklaşık bir milyon 30 bin diploma bilgisinin sorgulanması için çalışma yürütülüyor. Kurulun diğer bakanlıklar ile imzalayacağı protokollerin ardından da aynı sorgulama tüm kamu görevlileri için yapılabilecek.
 
Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ‘sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini’ açıklamasının ardından gündeme gelen diploma sahteciliği konusunda, YÖK ve MEB arasındaki işbirliği artırılıyor. MEB, merkez ve taşra teşkilatında muhtelif kadrolarda görevli yaklaşık bir milyon 30 bin personelinin yüksek okul, lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyeti bulunanların diploma bilgilerini doğrulanması için YÖK’e gönderdi. YÖK de bu kapsamda çalışma başlattı.


Milli Eğitim Bakanlığı, yök, nabi avci
ÖNCEKİ Erdoğan'dan Bahçeli'ye geçmiş olsun telgrafı SONRAKİ MHP'de mahkemeye doğru