• USD  32,23
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.439,59
SON DAKİKA

Brüksel bombacıları Bakraoui kardeşler

Brüksel bombacıları Bakraoui kardeşler

23 Mart 2016 10:10

Belçika, başkentin en büyük uluslararası havaalanı Zaventem'i hedef alan intihar bombacılarının Halid ve Brahim el Bakraoui kardeşler olduğunu duyurdu.


RTBF televizyon kanalı, el Bakraoui kardeşlerin polis tarafından bilindiklerini belirtip havaalanında yanlarında görülen üçüncü zanlının ise hala arandığını bildirdi.

Belçika medyası zanlıların yer aldığı kapalı devre güvenlik kameralarıyla çekilen bir fotoğraf yayımlamıştı.

El Baraoui kardeşlerin poliste sabıka kayıtları bulunduğu ancak şimdiye kadar herhangi bir 'terörist eylemle bağlantılı olmadıkları' belirtildi.

RTBF'in aktardığına göre, Halid el Bakraoui Brüksel'de sahte bir isimle daire kiraladı. Aynı daire geçen hafta Belçika polisinin baskınına uğramış, dairede Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın parmak izi bulunmuştu. Abdeslam geçen hafta Cuma günü yakalandı.

Brüksel'de metro istasyonu ile kentin en büyük havaalanında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda en az 34 kişi öldü.

Zaventem Havaalanı'ndaki saldırı TSİ 09.00 civarında gerçekleştirildi.

Bir saat sonraysa, Avrupa Birliği'ne bağlı kurumların yönetim binalarının yakınındaki Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen başka bir saldırıdaysa yaklaşık 20 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırılarda toplam 34 kişinin öldüğü açıklandı. Açıklamayı yapan Brüksel emniyeti, hangi saldırı noktasında kaç kişinin öldüğü konusundaysa detay vermedi.

Dün gün içinde gelen haberlerde metro istasyonundaki ölü sayısının daha yüksek olduğu belirtiliyordu.

IŞİD üstlendi
IŞİD'le (Irak Şam İslam Devleti) bağlantılı Amaq haber ajansı, örgütün saldırıyı üstlendiğine dair bir açıklamasını yayımladı.

Devlete bağlı TV kanalı VRT, Brüksel’in Schaerbeek ilçesinde gerçekleştirilen ev aramalarında bir bomba ve bir IŞİD bayrağı bulundu.

Belçika, 'terörizm' alarm seviyesini en üst düzeye çıkardı.


haber, haberler, canlı bomba, intihar saldırısı, brüksel, belçika, son haber, Bakraoui kardeşler
ÖNCEKİ Independent: Zarrab'ın tutuklanması Erdoğan'ı zor durumda bırakacak SONRAKİ 27 kez bıçakladı 7 aydır yakalanmadı