• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Buldan: Oy farkını 250 bin yapalım

Buldan: Oy farkını 250 bin yapalım

28 Mayıs 2019 13:54

Pervin Buldan: "23 Haziran'da oy farkını 250 bin yapalım. Gerekirse 24 saat belediyelerimizin önünde nöbet tutarız, o belediyeleri size vermeyiz."


HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 Haziran'da sadece İstanbul seçimi yapılmayacağını belirterek, hukuksuzluğa karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Buldan'ın açıklamaları şöyle:

İSTANBUL SEÇİMLERİ VE YSK'NİN İPTAL GEREKÇESİ

250 sayfa uydurdular, çünkü savunamadılar. YSK kararında tek bir hırsızlıktan bahsedilmiyor. Şunu unutmasınlar, asıl gerekçeli kararı 23 Haziran'da İstanbul halkı verecektir. Her türlü hukuksuzluğa başvurdular. 250 sayfalık hukuksuz gerekçeye karşı İstanbul halkına çağrımızdır, 23 Haziran'da oy farkını 250 bin yapalım. Gerekirse 24 saat belediyelerimizin önünde nöbet tutarız, o belediyeleri size vermeyiz. 23 Haziran İstanbul seçimi bizim için aynı zamada Muş seçimidir, Şırnak, Bağlar seçimidir, gasbedilen belediyelerimizin seçimidir. Tatvan'da yaşanan bir gasba, Tayvan'da yaşanmış gibi duyarsız kalırsanız yarın her yerde Tatvan'daki gibi davranmaya başlarlar. Hukuksuzluğa karşı topyekün mücadele edilmeli.

HALFETİ'DEKİ İŞKENCE OLAYI

"İşkenceye sıfır tolerans" diyen AKP'nin icraatlarıdır bunlar. Buradan hükümeti uyarıyoruz; Halfeti'den elinizi çekin, işkenceciler hakkında derhal gereğini yapın, görevlileri alın.

Selahattin Demirtaşlar, Figen Yüksekdağların, Sebahat Tunceller cezaevindeyken, katillerin dışarıda gezmesi kabul edilemez. Hizbullahçıları tahliye eden yargı, Veli Encü'yü tutukladı. Ferhat Encü 3 yıldır rehin olarak tutuluyor. Adaleti yok edenler unutmasın, adalet ölürse insanlık da ölür. Nerede sizin adaletiniz, hukukunuz? O adalet herkese lazım olacak Sayın Erdoğan, size de bir gün lazım olacak unutmayın.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE CİNAYETLER

Kadınları koruyamayan hükümet bu cinayetlerde birinci sorumludur. Nevin Yıldırım cezalandırıldı fakat suçlu değildir, yalnız da değildir. Yürüttüğümüz kadın hakları mücadelemizi yükselteceğiz, HDP olarak bütün kadınlarla bir arada mücadele edeceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyoruz.

GEZİ DİRENİŞİ

Bugün Gezi Direnişi'nin başladığı gün arkadaşlar. Buradan bütün hayatını kaybedenleri anıyorum ve cezaevindeki Sırrı Süreyya Önder'e de selam gönderiyorum.


hdp, istanbul, pervin buldan, oy, 23 haziran
ÖNCEKİ İmamoğlu’na montajlı oyun.. SONRAKİ İmamoğlu: İftiracıları Allah'a havale ediyorum