• USD  32,28
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.247,75
  • ALTIN  2.398,45
SON DAKİKA

Bülent Arınç hükümeti topa tuttu

Bülent Arınç hükümeti topa tuttu

18 Mayıs 2016 19:02

Bülent Arınç, konuşma yapacağı toplantının son anda iptal edilmesi ile ilgili Twitter’dan çok sert açıklama yaparak hükümeti topa tuttu.


Bülent Arınç'ın Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı toplantı son anda ‘provakasyon ihtimali’ gerekçesiyle iptal edildi. Bülent Arınç, iptal sonrasında Twitter'dan açıklama yaparak hükümeti topa tuttu.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SAYGISIZLIK”

Arınç açıklamasına konferans taleplerini kendisinin yapmadığını, üniversite yönetimlerinin değil öğrencilerden geldiğini vurgulayarak başladı. Her görüşten öğrenci gruplarının ortak mutabakatıyla davet edildiğini söyleyen Arınç, “provokatif olaylar çıkabilir” gerekçesiyle konferansının iptal edilmesini öğrencilere saygısızlık olarak gösterdi.

“GERÇEKLERİ DUYMAYI ENGELLİYORLAR”

Bülent Arınç devamında hükümeti kastederek “Siyasi veya idari makamlardan gelen ya da gelebilecek olan bu tür susturma çabaları “Gerçekleri duymayı istememek ve duyulmasını engellemek” kaygısıyla açıklanabilir” dedi.

“AKP DÖNEMİNDE BİR UTANÇ VESİLESİ”

Açıklamasında hükümete göndermelere devam eden Bülent Arınç, 14 yılda 90 üniversite açmakla gururlanan AKP’nin bulunduğu bir dönemde bu tarz uygulamaların utanç vesilesi olduğunu ve milli iradeye saygısızlık yapıldığını anlattı.


bülent arınç, üniversite, Konuşma, provokatif
ÖNCEKİ Valilik yasakladı ama CHP yürüyecek SONRAKİ Ankara Numune Hastanesi’nde korkutan yangın