• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Büyük operasyonda 341 gözaltı kararı

Büyük operasyonda 341 gözaltı kararı

11 Mayıs 2018 11:45

FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik son zamanların en kapsamlı operasyonu başlatıldı. İstanbul merkezli operasyonda, 211’i muvazzaf 300 askerin yakalanması için eş zamanlı baskın düzenlenirken, şu ana kadar 150 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY imamları ile ankesörlü telefonla irtibat kurdukları ve itirafçıların isimlerini verdiği 211'i muvazzaf 300 asker hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinden alınan kararla adreslere girildi.

Savcı Can Tuncay'ın koordinesinde yürütülen operasyona, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri katılıyor. Operasyonda şu ana kadar 150 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun sürdüğü bildirildi.

ANKARA MERKEZLİ İKİ OPERASYONDA 41 GÖZALTI KARARI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcılığı iki ayrı FETÖ soruşturması kapsamında 41 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün 'abla' yapılanması içinde görev alan ve Bylock kullandıkları tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

2012 yılında yapılan Polis Akademisi Giriş sınavında FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek sınav sorularını örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Kamu Kurumu Zararına Dolandırıcılık suçlarından, yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, sınav sorularını alarak Polis akademisine yerleşen toplam 269 şüpheli öğrenci hakkında daha önce işlem yapılmış ve haklarında kamu davası açılmıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında sınav sorularını sınav öncesinde veren, soruların verilmesine aracılık eden, Polis Akademisine yerleşen öğrencilere mahrem abilik yapan ve bir kısmının da Bylock kullandığı tespit edilen 21 şahsa yönelik Ankara dahil 13 ilde gözaltı kararı verildi.

 




istanbul, ankara, gözaltı, fetö
ÖNCEKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler SONRAKİ CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor