• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Büyükada'ya Dev Cami için İnşaat Başladı

Büyükada'ya Dev Cami için İnşaat Başladı

01 Temmuz 2021 10:13

Erdoğan yaz aylarında yaşanan Arap turist akını nedeniyle mevcut camilerin yetersiz kaldığını düşünerek Büyükada sahilde cami inşaatı talimatı verdi. İnşaat Başladı


Caminin yapılacağı arsa Maliye Bakanlığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmiş. Deniz kenarındaki arsa üzerinde Ayedaş’a ait binanın, 15 Haziran’da başlayan inşaat yasağına rağmen, 24 Haziran’da yıkımına başlandı.

İmza kampanyası başlatan Adalar sakinleri görüşlerini Chance.Org da şöyle paylaştı:

Turistler adalara ibadet etmek için değil, gezmek, eğlenmek,  yemek ve içmek gelirler.

MEVCUT CAMİLER ADA HALKI İÇİN YETERLİYKEN YENİ BİR CAMİYE YA DA DİNSEL TESİSE İHTİYAÇ YOKTUR. Büyükada’da DÖRT cami bulunmaktadır ve bunlarda ada halkının ihtiyacına cevap verir. Sokak ve caddelerde ibadet eden vatandaşlara hiç bir zaman rastlanmamıştır.

Ayrıca cami için seçilen bu alan Büyükada iskele bölgesinin tüm içkili balık restoranları ve eğlence merkezlerinin yakınındadır. Maltepe sahilinden görülebilecek büyüklükte bir camiden bahsediliyor. Ada sahilinde bu büyüklükte bir cami inşa etmek ada dokusuna da hiç mi hiç uymaz. Büyükada’nın 5.ci bir camiye ihtiyacı yoktur. 

Arap turistler için yapıldığı söyleniyor. Türkiye’nin neresinde Müslüman olmayan milyonlarca turist için kilise yapıldı?

Ada’lar özeldir, dokusu özeldir. 
Büyükada’da 5.ci camiye İHTİYAÇ YOKTUR.


ÖNCEKİ AKP'li Vekilden Şort Tacizine Tepki SONRAKİ Alkole ilk zam geldi, gerisi de gelecek