• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Can Dündar ve Erdem Gül davasında flaş gelişme

Can Dündar ve Erdem Gül davasında flaş gelişme

22 Nisan 2016 10:57

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davanın 3. oturumu yapıldı.Mahkeme davanın MİT tırları davasıyla birleştirilme talebini reddeti.


. Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Mahkeme, savcının "birleştirme" talebini reddetti.Can Dündar veErdem Gül’ün MİT TIR’ları haberleri nedeniyle yargılandıkları davanın 3. oturumu başladı. Basına ve izleyicilere kapalı görülen davada gazeteci Emre Erciş tanık olarak dinlendi.Duruşmada savcı dava dosyasının Yargıtay'daki Selam Tevhid dosyası ile birleştirilmesini ve Hasan isimli kişinin müdahillik talebinin reddine karar verilmesini istedi. 

Dündar duruşma öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

İyi bir tesadüf oldu. Türkiye'nin basın özgürlüğünü ilgilendiren ve ifade özgürlüğünü ve barış özlemini dile getiren akademisyenlerin davası bir araya geldi. Çok daha güçlüyüz bugün burada. İki önemli damar Çağlayan önünde bir araya geldi. Bir tür çağlayana dönüşecek Çağlayan'da başlayan mücadele!

DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELDİLER
 
CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar'a destek vermek için adliyeye geldi.
Mahkeme, 1 Nisan’daki celsede, Dündar ve Gül’ün sorgusunu yapmıştı. Dündar ve Gül’ün avukatlarına soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini bildirmeleri için süre vererek davayı ertelemişti. Daha önce mahkemeye çağrılan ancak gelmeyen tanık Emre Erciş hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.


tır, can dündar, mahmut tanal, sezgin tanrıkulu, cumhuriyet, erdem gül, nilgün türkler
ÖNCEKİ Usain'in Rihanna'ya karşılıksız aşkı SONRAKİ Davutoğlu gitsin dedi, kendisi gitti