• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Can Dündar ve Erdem Gül serbest

Can Dündar ve Erdem Gül serbest

26 Şubat 2016 07:20

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından davaya bakan mahkemece tahliye edilen Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nden çıktı.


Çıkışta açıklama yapan Dündar, “Çok tarihi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin kararı sadece bizim değil; bütün meslektaşlarımızın, basın özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün önünü açmıştır. Saraya tabi olmayan bir yargı kurumu, saraya tabi olmayan bir medyanın önünü açacak çok tarihi bir karar verdi.” dedi.

MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), ‘hak ihlali’ yönündeki kararının ardından davaya bakan mahkemece tahliye edildi. Can Dündar ve Erdem Gül’ü karşılamak için çok sayıda vatandaş, gece yarısı Silivri Cezaevi’nin önünde bekledi. Kalabalık, Dündar ve Gül’ün cezaevi kampüsünden çıkışı sırasında büyük sevgi gösterisinde bulundu. Dündar ve Gül, cezaevi minibüsünden indikten sonra yoğun ilgi nedeniyle kısa süreli izdiham yaşandı. Basın açıklamasının yapılacağı alana zorlukla gelen Dündar ve Gül, yakınları ile kucaklaşarak hasret giderdi. Yakınlarının ilgisi nedeniyle Dündar ve Gül, duygusal anlar yaşadı.


can dündar, mit tırları, aym, tahliye, erdem gül, silivri
ÖNCEKİ Galatasaray UEFA ligine veda etti SONRAKİ Sosyal medya yasaklarında birinci olduk !