• USD  32,36
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,57
SON DAKİKA

Can kaybı 725’e, vaka sayısı 34 bin 109’a yükseldi!

Can kaybı 725’e, vaka sayısı 34 bin 109’a yükseldi!

07 Nisan 2020 20:26

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiyedeki toplam vaka sayısının 34 bin 109’a, can kaybının 725’e yükseldiğini duyurdu. Koca, karantinadaki vatandaşların cep telefonu uygulaması ile takip edileceğini söyledi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiyedeki toplam vaka sayısının 34 bin 109’a, can kaybının 725’e yükseldiğini duyurdu. Koca, karantinadaki vatandaşların cep telefonu uygulaması ile takip edileceğini söyledi.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Salgında yeni aşamaya geçtik

Yurt dışı gidiş gelişlerin ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir. 31 büyükşehrimizin bazı zorunlu haller dışında sınırlandırıldı. 20 yaş altı ile 60 yaş üstünün evde kalması konusunda kesin talebimiz var. Tedbirleri noktasal olarak uyguluyoruz. İzolasyon kuralını hayat tarzı haline getirmeliyiz. Kısıtlamalara uyulması gelecek günlerin kaderini etkileyecektir.

Güç birliği içinde olmamız gerekiyor

Tam bir dayanışma içinde olma tedbirli olma zamanıdır. Mücadeleye yapılacak her katkı insan içindir. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Ortak payda inanın sağlığıdır.

Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmadığı dönemde örneği olmayan yapılanmaya gittik bunu ilk sonucu Bilim Kurulu’nun oluşturulmasıdır. Bilimsel temelli mücadele yönetmemizde mücadele verdi rehberlik etti. Mücadelenin kapsamı genişlemiş durumda toplum olarak hastalığa karşı daha iyi organize olmak için ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplum Bilimleri Kurlu adını verdiğimiz yeni bir kurum oluşturduk. Bu uygulama salgınla mücadelede bir ilktir. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak olan Toplum Bilim Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum.

Bu uygulama salgınla mücadelede dünyada bir ilktir. İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak Toplum Bilimleri Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemizdeki önemli bir bilgi biriki oluşmuş durumda. konu bilim dünyası için yenidir, bilgiler süreç içinde değişime uğramaktadır. Çin’den gelen ilk veriler yaşlıları tutan bir hastalık gibi izlenim bırakmıştı, şu an her yaşta olağanüstü bulaşan bir virüsle karşı karşıyayız. Vücut direncine bağlı olarak herkeste belirti ortaya çıkabiliyor.Bütün dünyada ağırlıklı risk grubu 60 yaş üstü olarak tanımlanmıştı. Bugün bu tanım genişlemiştir. 60 yaş üstü ile birlikte kronik hastalığı olan herkes risk gurubuna dahil edilmiştir. Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır. Başvuracağımız çözüm izolasyondur.

Pozitif vakalarla test sayısındaki artış ilişkisi taramadaki başarıdan kaynaklanmaktadır. Son günlerde hastalarımızda akciğer enfeksiyonuna geçiş oranında azalma sağladık. İlaç tedavisine erken başlamamızın rolü olduğunu düşünüyoruz. İlk bulgularımıza dayanarak ilacı erkenden temin ettik. Şimdi birçok ülke aynı ilacı temin etmek için uğraş veriyor. Sağlık çalışanlarımız hastalarımızı, yoğun bakımdaki hastaları sağlığına kavuşturmak için çalışıyor. Hasta sayısına göre kayıp oranlarımız sınırlı seyrediyor.

Bu başarıları mümkün kılan, bize her hastamıza sahip çıkma imkanı sunan sağlık sistemimizdir. Sağlık sistemimizin gücü hepimize güven verecek düzeydedir. Hala tedavi alternatiflerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir. Bakanlık olarak çalışmalara öncülük ediyoruz. Şimdilik araştırma aşamasında olan tedavilerin kesin çözüm gibi sunulması yanıltıcı sonuçlara sebep olabilir.

 


Ölüm, salgın, fahrettin koca, koronavirüs, vaka
ÖNCEKİ Fatih Portakal hakkında bir suç duyurusu da BDDK'dan SONRAKİ Arınç'ın paylaşımı AKP'yi karıştırdı