• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Canan Karatay: uçak yemekleri sağlıksız

Canan Karatay: uçak yemekleri sağlıksız

01 Nisan 2016 08:51

Prof. Dr. Canan Karatay, THY pilotları ile yaptığı toplantıda Business Class yemeği dahil uçaklarda sunulan yemeklerin sağlıklı olmadığını söyledi.


Canan Karatay, THY Pilotları ve Kabin Memurlarına Pilotlar Vakfı tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada kendisinin de havacı bir aileden geldiğini belirterek, uçaklarda verilen yemeklerin sağlıklı olmadığını ileri sürdü. Karatay şöyle konuştu:
“İlk yemeği sağlıklı yiyeceksiniz. Sağlıklı besleneceksiniz. Doğal yiyeceksiniz. Mümkün olduğu kadar doğaldan uzaklaşmayacaksınız. Paket hiç bir şey yemeyeceksiniz. Yani kusura bakmayın, uçak yemekleri en kötü yemekler. Yani Business dahi olsa. Çünkü hazır ve paketlenmiş buzlanmış, virgül, bitti. Bunun için doğal olarak yanınızda taşıyın. Diyelim ki Amsterdam da kaldınız. Gece gittiniz, saat 04.00’da yattınız, akşam 16.00′da kalktınız kalktınız. O sizin ilk yemeğinizdir. Breaekfeast. Breakfeast ne demek? Yani gece tuttuğunuz orucun bozulması demektir. Bu paketler allanıp pullanıyor, reklamlanıyor. Bütün çocuklar onlara düşkün. Bunun için hakiki besin. Yani otelde kalıyorsanız, gidin üç veya 4 yumurtayla omlet yaptırın. Onu yiyin uçuşa öyle çıkın. Gayet basit. Acıkmazsınız.”


sağlık, thy, uçak, pilot, Canan karatay, yemek, business class
ÖNCEKİ Türkiye’de 4.5G bugün itibarıyla başladı! SONRAKİ Dünkü bilanço : 10 şehit