• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.437,99
SON DAKİKA

Canan Karatay'dan modern annelere şok sözler

Canan Karatay'dan modern annelere şok sözler

24 Aralık 2017 10:49

Obezite ve şeker açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Canan Karatay modern annelere verdi veriştirdi


Milliyet Gazetesinde yayınlanan ropörtajdan o bölüm:

Artık modern annelerin egoistliğinden, şımarıklığından 10 yaşındaki çocuk afacan diye hemen psikiyatriste gidip, antidepresanla tedavi ediliyor. Yazıktır, ayıptır, günahtır!  Çocukların bu kadar hiperaktif ve bu kadar sinirli olmasının altında şekerli ve şekersiz gazlı içecekler, fastfoodlar ve abur cubur diye tabir ettiğimiz yiyecekler yatmaktadır. Lüzumsuz kimyasalların vücuda girmesi beyni deli ediyor zaten. Çünkü çocuklara ne versen çocuklar odur. Bir elma şekeri verdiğin zaman o çocuk dellenecek demektir, elma şekerinin üstündeki pembe boyadan. 


 

-Anneler çocuklara telefonları, tabletleri veriyor... Yanında şekerler, çikolatalar, gazlı içecekler, cipsler... Sorunca “Çocuk istiyor ne yapayım” diyorlar... Aynı anneler sonra çocuğum obez oldu diye üzülüyor. Bu nasıl bir döngü hocam?
80’den sonra doğup da anne baba olanların hepsi hazır yiyeceklerin içine doğdu, hepsi AVM’lerin içine doğdu. Başka bir hayat olmadığını düşünüyorlar. 2 yaşındaki çocuğun önüne tablet veriyorlar. O tablet onun dadısı. Kendisi rahat. Ama o tabletin o çocuğun beyninde, sinirlerinde ne yaptığının farkında değil. Annelik kolay bir meslek değildir, müthiş fedakarlık ister. Ama şimdi yeni yetişen gençler kusura bakmasınlar çok egoist yetiştirildiler, paylaşmayı öğrenmeden, yaratıcılığı öğrenmeden yetiştiler. Hep hazır yiyici olarak, hazır şeyleri kullanarak yetiştiler. Bundan dolayı da hastalıklar arttı. Ruh hastalığı da, beden hastalığı da arttı. Ben beden hastalığını ruh hastalığından ayrı tutmuyorum. Çünkü vücutta bir tek kan dolaşımı var, vücudumuzun en ücra köşesine kadar onlar gidiyor. Kalp neyle besleniyorsa, beyin de, tiroit de, pankreasımız, karaciğerimiz, memelerimiz, bağırsaklarımız, üreme organlarımız da ondan besleniyor. 


anne, tablet, Canan karatay, antidepresan, modern, obezita
ÖNCEKİ Belediye başkanı hakkında taciz iddiası SONRAKİ Onlar istemezlerse askere gitmeyecek