• USD  32,26
  • EURO  34,67
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.408,30
SON DAKİKA

Canlı bombanın ailesi: Biz onu öldü sanıyorduk

Canlı bombanın ailesi: Biz onu öldü sanıyorduk

14 Ocak 2016 10:13

Sultanahmet bombacısı Nabil Fadlı'nın Suriye!de yaşayan ailesi " haberi alınca utanç duyduk" dedi. Fadlı'nın tanınmış gazeteci Hüsnü Mahalli ile de uzaktan akraba olduğu öne sürüldü


Sultanahmet’i kana bulayan IŞİD’li canlı bomba Nabil Fadlı’nın Suriye’deki ailesine Yeni Şafak ulaştı. Oğullarının iki yıl önce IŞİD saflarına geçtiğini söyleyen aile, “IŞİD’in Mumbuç sorumlusu bize gelerek, Fadlı’nın Set Tişrin bölgesinde PYD ile girdiği çatışmada öldüğünü ve cesedinin PYD bölgesinde kaldığını söyledi. Biz de taziye çadırı kurup, Kuran okuttuk. Haberi alınca utanç duyduk” dedi.

 
Yeni Şafak, Sultanahmet bombacısı Nabil Fadlı'nın ailesine ulaştı. Halep'in Cerablus Kasabası'na bağlı Amarna köyünden olan Nabil Fadlı, 2012 yılından 2014 yılının başlarına kadar Suriyeli muhalif gruplarla Esed'e karşı savaştı. 2014 yılı Ocak ayından itibaren IŞİD saflarına geçen Nabil Fadlı'nın babası Abdullatif Fadlı ve Ermeni asıllı annesi Sofia Fadlı halen Halep'in Mumbuç ilçesinde yaşıyor. Aile üyeleri arasında Türkiye'de yaşayan isimler de var.


canlı bomba, işid, sultanahmet, nabil fadlı, hüsnü mahalli
ÖNCEKİ Diyarbakır'da PKK'dan alçak saldırı: 6 ölü! SONRAKİ Umut Oran da adaylıktan çekildi