• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.391,41
SON DAKİKA

Çerkezköy'de kimyasal sızıntı paniği

Çerkezköy'de kimyasal sızıntı paniği

15 Nisan 2017 13:59

Çerkezköy'de 1 ay süren ‘kötü koku endişesi’nin ardından, kokunun kaynağı olan fabrikada meydana gelen yangın nedeniyle ilçe sakinleri bu sefer de ‘kimyasal sızıntı paniği’ yaşadı


Tekirdağ’ın üç tarafı organize sanayi bölgesiyle kuşatılan Çerkezköy İlçesi’nde yaşam alanları ile fabrikalar adeta iç içe geçmiş durumda. Öyle ki Çerkezköy’e daha girmeden, plastik ya da boyayı andıran bir koku hissediliyor. 4 Şubat’ta, organize sanayi bölgesinde bir fabrikaya ait 2 tanker sentetik reçine Gaziosmanpaşa Mahallesi Beyazsu Sokak’taki bir kanalizasyona dökülmüştü. Olayı ortaya çıkaran polis, çevreyi kirletenlerin ceza almasını sağlamıştı. Ancak vatandaşlar bir ay dayanılmaz kokuya maruz kalmıştı. Hatta Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri 20 gün okula gidememişti.

Gazete Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre ilçede önceki gün de benzer bir panik yaşandı. Kötü kokunun kaynağı olan fabrikada 12 Nisan Çarşamba günü çıkan yangın, kimyasal sızıntı paniği yaşanmasına neden oldu. Belediye Başkanı Vahap Akay korkulacak bir durumun olmadığını söylese de ilçedeki sanayileşmenin neden olduğu sorunlar Çerkezköylüleri endişelendiriyor.


tekirdağ, Kimyasal, Çarşamba, çerkezköy, vahap akay, koku
ÖNCEKİ Fitch’ten dört referandum senaryosu SONRAKİ Başbakan Yıldırım'dan erken seçim sinyali