• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.391,41
SON DAKİKA

CHP: Bakanın istifa etmesini bekliyoruz

CHP: Bakanın istifa etmesini bekliyoruz

17 Aralık 2018 13:08

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz" dedi.


CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK gündemi hakkında açıklama yaptı. Öztrak, Ankara'daki tren faciasına ilişkin "Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz" dedi

Öztrak şunları söyledi:

“9 tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ankara'da gerçekleşen bu son kaza, 2018 yılında gerçekleşen 2. büyük kaza (demiryolları için.) Çorlu'da yaşanan kazayla ilgili ciddi bir rapor yazmıştık. Kazanın hatalar ve ihmaller zinciri sebebiyle gerçekleştiğini açıkça ortaya koymuştuk. Vakit geçirmeden önlemler alınmalı dedik. Saray ve sarayın bekçisinin oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Çorlu'daki kazayla ilgili yargılama süreci hala başlamadı. Bu ölümlü tren kazalarındaki artış devlet demir yollarında bir şeyin ters gittiğini ortaya koyuyor. Bunun adı bilinçli taksirle adam öldürmedir, kaza değil!

“Tüm kazalara fıtrat anlayışıyla bakınca ne liyakat, ne teknoloji ne de istifa gibi çağdaş değerler kalıyor. Onlarca vatandaşımızın yitip gitmesine göz yumanlar bunun hesabını soranlara siyaset yapmayın diyor

“Kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. O da AKP Genel Başkanı'dır. Onun bu konularda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama en azından ulaştırma bakanından istifa etmesini bekliyoruz.”


chp, akp, tren, ulaştırma bakanı, faik öztrak
ÖNCEKİ CHP'de belediye başkan adayları için yarın kritik gün SONRAKİ Erdoğan: Trump'la konuştuk, olumlu karşıladı