• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

CHP Kurultayında Erdoğan sürprizi

CHP Kurultayında Erdoğan sürprizi

03 Şubat 2018 11:29

AK Parti'nin temsilci göndermediği kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce salonda yan yana oturuyor.


CHP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda başlayacak. "Adalet ve Cesaret" temalı büyük kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

11.15 Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasını yaptı:

İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Biri Deniz Baykal, inşallah kısa sürede aramıza katılacak. Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu, hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı ülkede hiçbir somut gerekçe gösterilmeden içeride tutulmaktadır. Bütün yol arkadaşlarımın selamını gönderiyorum. Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan belgeyle içeride. Onu tutuklayanlar şu an içeride. Terör örgütlerinin bildiği nasıl devlet sırrı olur. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz, Kuvayı Milliyeciyiz. 

 Elimde bir dilekçe var. Başkanlık divanının oluşturulması için yeterli imza var. Olağan kurultayda başkanlık divanına Sayın Büyükerşen öneriliyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen'i kurultayımızı yönetmek üzere görevlendirilmesini oylarınıza sunuyorum... Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 
Salonda CHP'nin tutuklu vekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafları da yer aldı.
 
 

11.05 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşanmayacağını" belirterek Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasının doğal olacağını söyledi.

11.01 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce, salonda yan yana oturdu.

11.00 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sürpriz beklemediğini belirterek Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını söyledi.

 

 
 
 
 

 
 

10.53 Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salona girdi. Kılıçdaroğlu çiftinin alkışlarla salona girdiği sırada Adalet Yürüyüşü sırasında bestelenen marş çalındı. Kılıçdaroğlu, salonda karanfil dağıttı. 

10.45 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AK Parti'nin kurultaya temsilci göndermemesini eleştirdi. Habertürk TV'ye konuşan Bingöl, "Her fırsatta milli birlikten bahsediliyor. Gün bugün değil mi, gelin o zaman" dedi.

 

 
 
 
 
Play Video 
 
 
 

10.40 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna gitmek üzere eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte evinden çıktı.

10.38 Aday adaylarından Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce ile birlikte salona girdi.

 +25CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'nda başladı.
 

Erdoğan'ın yer aldığı klipSalondaki ekranda zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Eyyy Kılıçdaroğlu”, sözlerinin yer aldığı klip gösterildi.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN 126 İMZA GEREKİYOR

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan Çabuk genel başkanlığa aday adayı olduğunu açıkladı. Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olmak isteyenlerin toplam delegenin yüzde 10'unun imzasını alması gerekiyor. Buna göre aday adaylarının 126 delegenin imzasıyla başkanlığa aday olabilecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN YEDİNCİ KURULTAYI

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanlık koltuğuna 2010'da, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay'da seçilmişti. Bu tarihten itibaren, 18-19 Aralık 2010, 26 Şubat 2012, 27 Şubat 2012 ve 5-6 Eylül 2014'te olağanüstü, 17-18 Temmuz 2012 ve 16-17 Ocak 2016'da olağan kurultaylar gören Kılıçdaroğlu, şimdi 36. Olağan Kurultay'a hazırlanıyor.


chp, kurultay, keal kılıçdaroğlu, muhrrem ince, ümit kocsakal
ÖNCEKİ Vergi dairesindeki patlama bomba çıktı SONRAKİ Meral Akşener'den sürpriz kongre kararı