• USD  32,47
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.432,22
SON DAKİKA

CHP Kurultayında liste savaşları

CHP Kurultayında liste savaşları

04 Şubat 2018 18:32

Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi beklenirken adeta liste savaşları yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi adı altında dağıtılan listenin gerçek olmadığı açıklandı.


CHP'de kurultayın ikinci gününde 60 kişilik PM üyeleri ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) asıl ve yedek üyeleri seçimi gerçekleştirilecek. Kayıtlı bin 226 kurultay delegesinin bulunduğu CHP'de, Parti Meclisi için rekor sayıda başvuru yapıldı. PM için 488, YDK için de 108 kişi başvuruda bulundu. Böylece kurultayda PM ve YDK için 596 kişi aday oldu. Delegeler PM için aday listesinden en az 47 en fazla 52 adayın ismini işaretleyecek. BYKP'de ise 12 adaydan 8'i için işaretleme yapılacak.

17:58�Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi beklenirken adeta liste savaşları yaşandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi adı altında dağıtılan listenin gerçek olmadığı açıklandı. Adalet ve Cesaret Listesi, Birleşik Halk Platformu Listesi, Önce Örgüt Listesi, Sol Cesaret Listesi, CHP'de tabanın sesi, Hak Hukuk Adalet Listesi adı altında Parti Meclis (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) adaylarının yer aldığı listeler elden ele dolaştı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin ise çarşaf listeyle beraber matbaadan geleceği öğrenildi. Bazı listelerde PM adaylarının isimlerinin yanlış yazıldığı dikkat çekti.


chp, kurultay, cesaret, adalet, ydk, day, matbaa
ÖNCEKİ Çok çarpıcı Kılıçdaroğlu analizi SONRAKİ İstanbullulara önemli uyarı