• USD  32,27
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.216,46
  • ALTIN  2.405,88
SON DAKİKA

CHP Melih Gökçek'i aday mı gösterecek ?

CHP Melih Gökçek'i aday mı gösterecek ?

27 Ekim 2017 05:27

Kılıçdaroğlu, 'Melih Gökçek'i Ankara'dan aday gösterir misiniz?' sorusuna da "Hayır neden düşünelim" diye


CNN Türk’te, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sunduğu “Gece Görüşü” programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

“Bizim varlık nedenimiz demokrasi. Burada konuşmamızı sağlayan da demokrasi. Bir ülke düşünün, nüfusunun yarısı tarafından seçilen belediye başkanları tarafından yönetilmesi gerekirken zorla istifa ettiriyorlar. Bu çağrıyı niye yapıyoruz. Bütün içtenliğimle ifade ediyorum, demokrasinin namusunu kurtarmak için yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu belediye başkanlarını ben seçmedim. Kendi düşünceme göre oyumu verdim, bir belediye başkanı seçildi. Ben hep ısrar ettim, seçimle gelen seçimle gider. Varsa bir yolsuzluğu o konuda ne yapılması gerektiği gayet açıktır. Demokratik ülkede olması gereken süreç çalıştırılır. Bu süreci yok ediyorsunuz. Belediye başkanlarını istifaya zorluyorsunuz, aksi halde gereğini yaparım diyorsunuz. Ne demek yani ‘elimde suç belgeleri var, seni hapishaneye gönderirim.’ Bu belediye başkanları açısından çok aşağılayıcı bir suçlama. Belde halkı değil de bir başka otorite belediye başkanını istifaya zorlaması bu doğru değil. Demokrasi demiyor muyduk bu ülkede? Gelin arkadaşlar seçime gidelim, seçime gidersiniz aday göstermezsiniz bu kadar basit. Sonuçta demokratik yollar tıkanmamış olur. Şu an demokratik yollar tıkalı.

SÜREYİ BELİRLEYEN HALKTIR


Ben demokrasiyi savunuyorum Melih Gökçek seçimle geldi, Kadir Bey de öyle. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi de seçimle geldi. Hangi metal yorgunluğu, metal yorgunluğu diye bir şey yok. Bütçesi var, İçişleri Bakanlığı var. Soruşturma açabilir. Neyi yapamadı, yapamadıysa bir daha aday göstermezsiniz. Ama görev süresi dolmadan.. Görev süresini belirleyen halktır. 5 yıl mı 5 yıl için ben seçildim buraya geldim. Belediye başkanları bırakın halka hesap vermeyi ailesine hesap veremez hale geldi. Ne diyecekler. ‘Gereğini yaparım dedi korktum.’ Niye korktunuz, koca adamsınız. Kim baskı yapıyor, hangi gerekçeyle baskı yapıyor? Yasada yeri olmayan, geleneklerimizde yeri olmayan, tarihsel süreç içerisinde de yeri olmayan bir yöntemi belirliyorsunuz. Çağırıyorsunuz istifa et diyorsunuz. Şantajla, tehditle, seçimle gelen birisi makamından atılabilir mi? Ülkede dikta yönetimi var, demokrasi yok. Olmadığını kanıtlayan bundan iyi bir örnek de yok.

NİYE ADAY DÜŞÜNELİM

(Melih Gökçek’i aday düşünür müsünüz?) Hayır, niye düşünelim, hangi gerekçeyle düşünelim? Çok eleştirdik Melih Beyi. Ya demokrasiye inanırsınız gereğini yaparsınız ya demokrasiye inanmaz yine gereğini yaparsınız ama bir daha demokrasi lafını yapmazsınız. Ben demokrasinin namusunu kurtarmaya çalışıyorum. Her şeye rağmen açık bir kapı bırakıyorum. Gelin seçimleri erkene alalım. Biz erkene alır, demokratik bir süreç içerisinde yerel yönetimleri yaparsak demokrasi işlemiş olacak. Diyorum ki gelin yapalım anayasa değişikliğini 367 oyun gereğini yerine getirelim.

KENDİ İÇLERİNDE SORUN VAR


Bildiğim bir gerçek var, metal yorgunluğu hepsi hikaye. Kendi içlerinde sorunları yaşıyorlar. Bizim sorunlarla onların sorunları farklı. Onların sorunları güvensizlik endeksine oturmuş, birbirlerine güvenmiyorlar. Bir parti kendi içinde güvensizlik yaşıyorsa artık tükenmişliğin sonuna gelmiştir. Tükenmişlikten nasıl kurtulurumun arayışı bu. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden kişi Türkiye’yi kaosa sürükleyemez. Cumhurbaşkanlığı makamı kaos makamı değildir. Ne demek belediye başkanı istifa etsin. Ahmet Davutoğlu’na da istifa edeceksin dediler, etti. Tek bir cümle edemedi. Belediye başkanları kadar cesaretli davranamadı. Meydanlarda bağırıyorlar ‘ey Kılıçdaroğlu neredesin?’ Ben de diyorum eyy Kılıçdaroğlu burada. Demokrasiyi savunuyorsan benim dediğimi yapacaksın. Yapmıyorsan sen demokrasiyi istemiyorsun, milletten kaçıyorsun.

İÇTEN İÇE ÇÜRÜYOR

(AK Parti içinde hesaplaşmalar neler?) Pek çok alanda var. Rant var, rant paylaşımı var. Büyük kentlerde yapılan operasyonlarda bu rant paylaşımı kendini gösteriyor. Yolsuzluk dosyaları gizlenemiyor. Bir de tek adama kayıtsız koşulsuz itaat var. Buna benzer daha pek çok şey söylenebilir. Milletvekili arkadaşlarımızla konuştukları zaman tam bir kazan kaynıyor. Herkes huzursuz, bunun bakan boyutu da var. Siz demokrasiyi rafa kaldırdığınız andan itibaren bundan herkes rahatsız olur, bunun AK Partili vekilin haberi olmamasının imkanı yok. Öyle bir suçlama yapılıyor ki tehdit ve şantaj kokuyor. Bu neyi gösteriyor, çürümüşlüğü gösteriyor. İçten içe çürüyor. Tartışmalar var. Bizim partimizde bu olduğu zaman biz kamuoyuna açık yaparız. O partinin kendi kültüründe tartışmalar kendi içlerinde yapılıyor, bu içten içe çürümeyi hızlandırıyor.

Videoyu Oynat


melih gökçek, istifa, belge, hande fırat, demokratik
ÖNCEKİ NATO Türkiye'yi açıkça tehdit etti SONRAKİ Manolya Onur hayatını kaybetti