• USD  32,20
  • EURO  35,09
  • BORSA  10.275,23
  • ALTIN  2.458,49
SON DAKİKA

CHP'de gözler Kurultay sonuçlarına çevrildi

CHP'de gözler Kurultay sonuçlarına çevrildi

02 Şubat 2018 12:41

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yarın ve Pazar günü "adalet ve cesaret'" sloganıyla 36. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirecek. Kurultayda, Genel Başkan ve Parti Meclisi üyeleri seçilecek.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında bu görev için üç aday adayı daha var: Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocakasal ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu.

Parti tüzüğü gereği ancak 126 delegenin imzasıyla aday olunabiliyor.

Bu nedenle genel başkan adayları ancak kurultayın başlamasıyla birlikte kesinleşecek.

Muharrem İnce 2014'te de Kemal Kılıçdaroğlu karşısında genel başkan adayı olmuş, seçimi 415'e karşı 740 oyla kaybetmişti.

İnce, 16 Nisan Anayasa referandumunun ardından 5 Mayıs 2017'de 13 milletvekili ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenlemiş ve şu sözlerle olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı:

"16 Nisan'a kadar çok iyi bir çalışma yürüttük ama o günden sonra böyle olmadı. AKP kanunsuz bir başvuru yaptı. YSK tamamen kanunsuz bir karar verdi. CHP yönetimi de ne yazık ki üzerine düşeni yapmadı

Gazeteci Gürkan Hacır, TBMM'de 131 milletvekili bulunan CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan adaylığı için 104 vekilin imza attığını açıklayarak kurultay öncesi son bilgileri, "Ankara'dan herkese merhaba. Kurultay öncesi Ankara oldukça hareketli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurultayda aday olarak gösteren çizelge dün öğlen imzaya açılmış. Kılıçdaroğlu'nu aday gösteren vekillerin sayısı şu an itibarıyle 104 olmuş" tweetiyle paylaştı.


chp, kemal kılıçdaroğlu, akp, kurultay, gürkan hacır
ÖNCEKİ Survivor 2018'in kadrosu belli oldu SONRAKİ Vergi dairesindeki patlama bomba çıktı