• USD  32,55
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,82
SON DAKİKA

CHP'den flaş hamle: 2002'den beri yönetenlerin malvarlığı araştırılsın

CHP'den flaş hamle: 2002'den beri yönetenlerin malvarlığı araştırılsın

09 Aralık 2019 19:41

CHP, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mal varlıklarına ilişkin açıklamalarına desteğini Meclis’te gündeme getirerek sürdürüyor.


CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanlığı’na, 2002 yılından bu zamana kadar tüm seçilmiş kamu görevlilerinin, bakanların, üst düzey bürokratların ve onların birinci dereceden akrabalarının seçilmeden önce, seçildikten sonraki süreçte ve görevi sona erdikten sonra mal varlıklarının ortaya çıkarılması, haksız zenginleşmenin, yolsuzlukların ve rüşvetin önlenmesi için araştırma önergesi verdi.

Yolsuzlukların, rüşvet iddialarının yazılı ve görsel basında yer aldığını ve bunun da toplum vicdanında derin yaralar açtığını belirten CHP’li Başarır; bu konuya ilişkin kurulacak bir komisyonun, haksızlıkların, rüşvetin, yolsuzlukların, haksız zenginleşmenin önlenmesi ve şeffaf, demokratik bir yönetimin gerçekleştirilmesi adına önem taşıdığını ifade etti.

Başarır; “Seçilmişlerin ve atanmışların mal varlıklarını kamuoyuyla paylaşması, hem milletimizin aklındaki soru işaretlerinin giderilmesine ve hem de kendilerine yapılan ağır eleştirilere yanıt vermeleri için iyi bir zemin oluşturacaktır” dedi.

CHP’li vekil, “ Mal varlıklarının araştırılmasını yapmadığımız sürece bu sistem, herkesi töhmet altında bırakır. Bu Meclis bunu yapabilir. Gerçekler ortaya çıksın. Eminim bu araştırmadan sonra her şey düzlüğe çıkacaktır. Cumhurbaşkanın ve ailesinin mal varlığı dünyada konuşuluyor.

Bu konuyu araştırmak ve ortaya çıkarmak bu onurlu Meclise düşer. Cumhurbaşkanı ne diyor? ‘Bize yeni Ömerler lazım’ diyor. Bugüne kadar yok muydu? Merak ediyorum, bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Ömerlerle yürümüyordu da Ebu Cehillerle mi yürüyordu?” dedi.

Medyafaresi.com / Ankara


ahmet davutoğlu, akp, erdoğan, ali babacan, Medyafaresi
ÖNCEKİ Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? İşte olası zam senaryoları SONRAKİ Skora kimse inanamadı, maç 19-0 bitti