• USD  32,38
  • EURO  34,68
  • BORSA  10.086,31
  • ALTIN  2.395,75
SON DAKİKA

CHP'den İzmir'e kadın aday sürprizi

CHP'den İzmir'e kadın aday sürprizi

26 Kasım 2018 09:43

CHP İzmir için çalışmalarını sürdürüyor. Ankete eklenen yeni aday isimleri kulisleri hareketlendirdi.


CHP'nin kalesi İzmir'de kadın adayların konuşulmaya başlandığı bildirildi. gerçekgundem.com'daki haber şöyle: 

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinde 2004’ten beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Aziz Kocaoğlu'nun yeni dönemde aday olmama kararı sonrası cevabı en çok merak edilen konu 'İzmir Adayı'nın kim olacağı... 

"Gerçek izmir’in Genel Merkez’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları İzmir konusunda acele etmeyecek. Çalışmaları sürdürmeye devam edecek.

İZMİR'E KADIN ADAY

"CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kentten gelen heyetlere İzmir’de kadın bir Büyükşehir Belediye Başkanı görmek istediğini ifade ettiği kulislere sıkça yansırken bu doğrultuda çalışmalarda sürüyor.

ANKETE EKLETİLDİ

"Edinilen bilgiye göre CHP’nin son İzmir anketine Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen'in ismi de ekletildi. Geçmiş dönemde Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanlığı da yapan Seda Kaya Ösen'in ismi 2014 yerel seçimlerinde de metropol ilçeler için gündeme gelmişti.

"CHP’de İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun isimleri de İzmir için ‘kadın aday’ formülünde konuşulan isimler arasında...

ÇOK SAYIDA İSİM GÜNDEMDE

"CHP Lideri’nin kadın aday noktasında istediği profili ve sonuçları elde edemediği takdirde rotayı önce mevcut belediye başkanlarına kırması bekleniyor.

"Bu noktada Kılıçdaroğlu’nun elindeki en büyük alternatifler Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya...

"İzmir Milletvekilleri'nden ise Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Murat Bakan ve Tacettin Bayır gibi isimlerde adaylık noktasında görev bekliyor.

KILIÇDAROĞLU-YÜKSEL GÖRÜŞMESİ

"Öte yandan Büyükşehir Adaylığı noktasında çalışma yaptığı öğrenilen, Kocaoğlu’nun da Genel Merkez’e ismini verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacağı öğrenildi."

 


chp, izmir, kılıçdaroğlu, Selin Sayek Böke, özlem çerçioğlu, seda kaya ösen
ÖNCEKİ Sivas'ta tren kazası: yaralılar var SONRAKİ Fırat: CHP stratejik hata yaptı