• USD  32,58
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.901,27
  • ALTIN  2.460,38
SON DAKİKA

CHP'den RTÜK için başvuru

CHP'den RTÜK için başvuru

15 Ekim 2019 08:49

CHP'lii Özgür Özel, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in görevinden çekilmiş sayılması ve yeni bir Üst Kurul üyesi seçilmesi için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu.


CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, RTÜK Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici’nin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in görevden çekilmiş sayılmasına ilişkin başvurusunun Üst Kurul’da gündeme alınmaması üzerine, kanuna aykırı davranışlarda bulunan Şahin’in görevinden çekilmiş sayılması ve yeni bir Üst Kurul üyesi seçilmesi için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu.

Özgür Özel, Mustafa Şentop’a yaptığı başvuruda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Faruk Bildirici’nin RTÜK’e yaptığı başvurunun gündeme alınmadığını hatırlattı.

Özel, RTÜK üyelerinin TBMM Genel Kurulu’nca seçildiğini anımsatarak, üst kurul üyelerinin bazı istisnalar dışında resmi veya özel nitelikte görev almalarının kanunen yasaklandığını, buna karşın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 31 Ağustos günü Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine, 11 Haziran günü ise TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiğini belirtti.

Özgür Özel, başvurusunda, “Basın İlan Kurumu ve TÜRKSAT’ın RTÜK ile aynı alanda faaliyet gösterdiği açık olup, bu görevlendirmeler kanun hükümlerine aykırıdır. Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kanuna aykırı davrandığını açıkça ortaya koyduğu bir müracaat ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı’na başvurmuş, ancak başvurunun gündeme alınması Üst Kurul’da 5’e 3 oyla reddedilmiştir. Başvuru gündeme dahi alınmamıştır” ifadesini kullandı.


Özel, şunları kaydetti: “Kamu görevlilerinin hukuk dışına çıkan uygulamalarının, hukuk devleti ilkesini aşındırdığı ortadadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin buna seyirci kalmaması gerekmektedir. İlgili kanuna açıkça aykırı davranan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yine kanunun 38’inci maddesinin altıncı fıkrası gereği görevden çekilmiş sayılmalıdır. Bu çerçevede Üst Kurul adım atmadığı için TBMM Başkanlığı harekete geçmelidir. Şahin’in üyeliğinin düşmüş sayılmasına ve bu nedenle bir yeni üye seçilmesi amacıyla seçim sürecinin başlatılması için harekete geçmenizi arz ve talep ediyorum.” (EVRENSEL)


rtük, özgür özel, ebunekirr şahin
ÖNCEKİ Hukuk fakültesine veteriner atandı SONRAKİ Milletvekili Şirin Ünal 11 gün sonra ifade verdi