• USD  32,26
  • EURO  35,08
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.465,65
SON DAKİKA

CHP’den terör misillemesi

CHP’den terör misillemesi

17 Haziran 2016 15:56

CHP misilleme yaptı ve AKP’li yöneticilerin terörü öven konuşmalarını “AKP, Teröre Yardım ve Yataklık Yapıyor” adı altında 13 sayfalık bir rapor haline getirdi.


Raporu hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, tüm Türkiye'ye dağıtılacak raporla ilgili “AKP'lilerin kayıtlı, gerçek konuşmalarına dayanıyor. AKP'lilerin iddiaları gibi iftira ve çarpıtma değil'' dedi. Rapordaki bazı örnekler şöyle:

Erdoğan: “Ak Parti olarak terör örgütü ile hiçbir zaman masaya oturmadık, oturmayacağız. Ey Kılıçdaroğlu, Ey Bahçeli bu iddianızı ispatla mükellefsiniz. Terör örgütü ile görüşen şerefsiz ve namussuzdur.”
-20 Eylül 2011 Erdoğan, “PKK ile biz değil devlet görüştü, görüşecek!”
-10 Ocak 2012, AKP milletvekili Cuma İçten,“Dağda olan çocuklar bizim çocuklarımız. PKK'ya katılan çocuklar benim canım, ciğerim”… “Türkiye, Irak'ta Kürdistan kurulmasını desteklemeli.”
-27 Eylül 2012 Erdoğan: “PKK ile görüşme talimatını bizzat ben verdim.”
-1 Ekim 2012 AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, “Yerel yönetimlerin güçlendirildiği bir modelde PKK seçime girsin ve seçilsin. Seçilerek gelsin.”
– 1 Ekim 2012 AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, “Abdullah Öcalan'ın PKK üzerindeki hâkimiyeti, gücü ve sembolleşen liderlik konumu devlet için bir şanstır. Öcalan, şu anda en güçlü konumunda ve devlet için bir aktör hâline geldi.”
– 21 Mart 2013, AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Abdurrahim Boynukalın,
“Şu anda binlerce Türk oğlu Türk, Abdullah Öcalan'ın mesajıyla duygulanıyorsa; artık gerçekten yeni bir dönem başlamış demektir.”
-18 Temmuz 2013 Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, “Abdullah Öcalan, Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor.”
– 31 Ocak 2014 AKP milletvekili Mehmet Metiner, “Öcalan, Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlıyor. Biz KCK'yı paralel devlet olarak görmüyoruz.”
-17 Nisan 2014, AKP milletvekili Mehmet Metiner, “Bağımsız bir Kürdistan için silah kullanabilirsiniz.”
-6 Haziran 2014, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Öcalan'ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz. Biz aslında devleti, kurumları kendisiyle hesaplaştırdık.”
-7 Haziran 2014, İçişleri Bakanı Efkan Ala “PKK ile AKP doğrudan görüş


chp, akp, erdoğan, abdurrahim boynukalın, yasemin öney cankurtaran
ÖNCEKİ Eğitim Müdüründen 10'uncu Yıl marşı yasağı SONRAKİ Türkiye AP raporunu iade etti