• USD  32,58
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.798,16
  • ALTIN  2.458,81
SON DAKİKA

CHP'li Ahmet Kaya Göksu'nun açıklaması için Cumhuriyet Savcısını göreve çağırdı

CHP'li Ahmet Kaya  Göksu'nun açıklaması için Cumhuriyet Savcısını göreve çağırdı

16 Mayıs 2019 06:56

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Esenler Belediye Başkanı'nın Tevfik Göksu'nun Trabzonlulara yönelik açıklamasına tepki gösterdi ve Cumhuriyet Savcısını göreve çağırdı.


CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın açıklaması şöyle:

"AKP’li başkan, Trabzon çocuğu Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için Trabzonlularla Yunanistan arasında bir ilişki kurarak, Trabzonluları Pontus hayallerinin bir parçası gibi göstererek iftira ötesinde milyonlarca Trabzonluya ağır bir hakarette bulunmuş, anayasal açıdan da suç işlemiştir.

Bu densiz, alçak sözlerin sahibini Trabzonlulardan, İmamoğlu’ndan ve Türkiye’den özür dilemeye çağırıyoruz. Yetmez, bu düşük adam, o şerefli başkanlık koltuğunu da derhal bırakmalıdır. Cumhuriyet savcılığı ayrımcılık, kışkırtıcılık, hakaret ve ülkenin birliğine kastetme girişiminden dolayı da soruşturma açmalıdır.

İşe bakın ki, Trabzonlu İmamoğlu’nun seçimi kazanmasından bu yana kara propaganda yürüten ve seçimleri iptal ettirmek için her türlü çabayı harcayan kurulun içinde yer alan 2 bakan, 1 genel başkan yardımcısı ve il başkanının da Trabzonlu olması manidardır.

Trabzonlular olarak iktidar partisi AKP'den bir açıklama bekliyoruz. Trabzonlu 4 bakan ve Trabzonlu AKP yöneticileri ne tepki verecek?

Trabzon Türkiye’nin T’sidir.

Kimse kuşku duymasın Trabzonlular, kendisine iftira ve küçültücü ifade ile saldıranların yüzüne tükürerek tepkisini ortaya koymasını da bilir.


akp, trabzon, ahmet kaya, anayasa, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Sağlıkçılar sözlü sınavı mahkemeye taşıyor SONRAKİ Öztürk Yılmaz, İran'a müdahele riskine dikkat çekti: Sırada Türkiye olabilir..