• USD  32,44
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.440,32
SON DAKİKA

CHP'li Engin Özkoç: İktidar topyekün istifa etmelidir

CHP'li Engin Özkoç: İktidar topyekün istifa etmelidir

13 Nisan 2020 01:08

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Süleyman Soylu'nun istifa edeceğinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, istifanın kabul edilmeyeceğinden de Soylu'nun haberinin olduğunu açıkladı.


Süleyman Soylu'nun istifa edeceğinden Erdoğan'ın, istifanın kabul edilmeyeceğinden de Soylu'nun haberinin olduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Süleyman Soylu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan değil, milletten özür dilemelidir. Kendi ülkelerinde maske dağıtamayanlar, uçakla İngiltere'ye maske gönderiyorlar. Yaptıkları siyasi rezilliktir. Bir avuç insanın aklıyla hareket ediyorlar. Yapılabilecek tek şey bu iktidarın bir an önce topyekün görevden gitmesidir" dedi.

Yeniçağ gazetesinden Berkay Bigeç'in haberine göre;

İktidarın beceriksiz bir yönetim sergileyerek milleti sokağa döktüğünü ifade eden Özkoç, "İnsanlarla dalga geçiyorlar, milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Öngörüsüz bir şekilde davranarak insanlara koronanın vereceği zarardan daha büyük zararlar veriyorlar" diye konuştu.

Bir avuç insanın aklıyla hareket ediyorlar

 Sürecin hiçbir şekilde iyi yönetilmediğini söyleyen Özkoç, "Bu durum, bir maskeyi dahi dağıtmayı beceremeyen iktidarın düştüğü son durumdur. Kendi ülkelerinde maske dağıtamayanlar, uçakla İngiltere'ye maske gönderiyorlar. Yaptıkları siyasi rezilliktir. Bir avuç insanın aklıyla hareket ediyorlar. Yapılabilecek tek şey bu iktidarın bir an önce topyekün görevden gitmesidir. Millet ancak o zaman bu ülkenin olanaklarını güçlü bir şekilde kullanarak hem dünyanın başına bela olan virüsten hem de Türkiye'nin içine girdiği çıkmazdan kurtulmasının bir yolunu bulacaktır" ifadelerini kullandı.

İstifanın sokağa çıkma yasağı kararında yapılan yanlışın itirafı niteliğinde olduğunu ifade eden Özkoç, "Soylu, emri veren Erdoğan'dır dedi. Erdoğan'ın istifayı kabul etmeyişinin tek nedeni kendisinin suçlu olduğunu bildiğinden dolayıdır diye düşünüyorum. Asıl istifa etmesi gerekende kendisidir" dedi.


chp, akp, iktidar, Engin Özkoç, İktidar topyekün istifa etmelidir
ÖNCEKİ Devlet Bahçeli'den istifa yorumu SONRAKİ Muharrem İnce: Soylu'nun istifası Saray tiyatrosu