• USD  32,47
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.886,47
  • ALTIN  2.449,23
SON DAKİKA

CHP’li Tanrıkulu’ndan Sağlık Bakanına: Hangi gerekçelerle tahsis edildi?

CHP’li Tanrıkulu’ndan Sağlık Bakanına: Hangi gerekçelerle tahsis edildi?

30 Temmuz 2019 12:00

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi yürüttüğü binanın da içinde olduğu bazı alanların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne 29 yıllığına tahsis edilmesini Meclis gündemine taşıdı.


Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Tanrıkulu, “Tarihi binanın Medipol Üniversitesine tahsis edilmesinin izahı nedir” diye sordu.

Tanrıkulu’nun önergesi şöyle:

Sağlık Bakanı tarafından kurulan Medipol Üniversitesine Ankara Tren Garı Ek Binası ve Misafirhanesi ile 1927 yılında yapılan ve TCDD Müzesi olarak kullanılan bina hangi gerekçelerle tahsis edilmiştir?

Tarihi binanın Medipol Üniversitesine tahsis edilmesinin izahı nedir?

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kapsamındaki hazine arazisinden 555 bin metrekarelik alanın da Medipol'un kurucu Vakfı TEBA Vakfı'na verildiği haberleri doğru ise, hazine arazisinden 555 bin metrekarelik alanın verilmesinin izahı nedir?

2009 Yılı Mayıs Ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘kamu yararına dönük' eğitim hizmetlerinde kullanılması koşuluyla Maliye Bakanlığı'na devredilen TEKEL'in Unkapanı'nda bulunan binasının 2009 Yılı Temmuz Ayında Medipol Üniversitesine verilmesinin izahı nedir?

Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen üniversitelerinden biri olan Medipol Üniversitesinin toplam alanının 8 yılda 64 kat büyümesi ile ilgili olarak İstanbul ve Ankara'da hazine arazisi, tarihi bina vd. olmak üzere yapılan tahsislerin içeriği nedir?

2002-2019 yılları arasında yıllar bazında 30 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre hangi Vakıf Üniversitelerine hazine arazisi, tarihi bina, Bakanlıklara devredilen binalar vd. olmak üzere tahsisler yapılmıştır? Bu tahsislerin içeriği nedir

(Turkiyegundemi.com)


haber, politika, sezgin tanrıkulu, Güncel
ÖNCEKİ Turkiyegundemi.com Politika Kulisi: Yeni oluşumun merkezi kim? Gül mü, Babacan mı? SONRAKİ Hamile kadının aracını tekmeleyen baklavacı kardeşler serbest