• USD  32,23
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.443,95
SON DAKİKA

CHP'li vekilin dikkat çeken Bodrum uyarısı

CHP'li vekilin dikkat çeken Bodrum uyarısı

09 Kasım 2017 23:16

CHP Muğla milletvekili Akın Üstündağ Bodrum'da ihaleye çıkartılan sahillerle ilgili büyük kuşkusunu dile getirdi.Üstündağ " bu kadar iskele sadece güneşlenmek için mi kiralanacak" dedi


Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Bodrumda 14,15 ve 16 Kasım’da Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünce ihaleye çıkarılan 18 sahil ile ilgili olarak TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

Üstündağ, araştırma önergesinde Muğla’daki sahillerin gelişi güzel ihaleye çıkarıldığını, ihalelerde hukuki ve teknik yetersizliklerin olduğunu, Anayasa ve kanunların ihlal edilerek vatandaşlara açık olması gereken kıyıların bir ticarethaneye dönüştürülerek rant kapısı haline getirildiğini belirtti.

SAHİLLERİN DOĞAL YAPISI BOZULACAK

Özellikle Bodrum’daki ihalelerin kapsamında iskele yapımı ve dolgu alanlarının yer aldığını belirten Üstündağ şunları söyledi: "Bu kadar çok deniz dolgu alanının yaratılmasının sahillerin doğal yapısını bozar, kıyıları tahrip eder. İskelelerin ise hangi amaca yönelik olduğu belli değil, güneşlenmek için bu kadar çok iskeleye ihtiyaç yok, uygulama imar planlarında iskele ve dolgu alanlarının yer almaması, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir ihalenin gerçekleşmekte olduğunu gösteriyor. Kıyı Kanunu 10 yıllık kiralamaya izin verirken 30 yıllık kiralamaların ihalelerde yer alması mevzuata uygun değil."


PLAJLAR PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR İHALE DURDURULSUN

Bodrum’daki ihalelerin vatandaşlarda infiale yol açtığını, alelacele kurulan şirket ve vakıflara işletme haklarının verilerek plajlar belirli kişi ve şirketlere peşkeş çekildiğini önergesinde yer veren Üstündağ, Araştırma komisyonunun kurulmasını belirterek sahillerdeki yapma ve talanın önüne geçilmesini istedi.

Üstündağ, Bodrum sahillerinin doğal yapısının bozulmasının kimseye fayda sağlamayacağını altını çizerken Maliye Bakanlığından ihalelerin iptal edilmesini istedi.


chp, tbmm, meclis, bodrum, önerge, akın üstündağ
ÖNCEKİ Beyaz Saray'da görüşme bitti SONRAKİ Ata'mızı özlemle anıyoruz