• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

CHP'li Yeşil AOÇ Arazileri Talan Ediliyor

CHP'li Yeşil AOÇ Arazileri Talan Ediliyor

16 Şubat 2021 02:55

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından 11 Şubat 2021’de Resmi Gazete’de verilen ilana göre toplamda 74 bin metrekare alan 10 yıl süreyle kiraya verilmesine tepki göstererek, “Atatürk’ün şartlı mirasını talan etmeye doyamadılar ama izin vermeyeceğiz”


CHP'li Nihat Yeşil, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından 11 Şubat 2021’de Resmi Gazete’de verilen ilana göre toplamda 74 bin metrekare alan 10 yıl süreyle kiraya verilmesine tepki göstererek, “Atatürk’ün şartlı mirasını talan etmeye doyamadılar ama izin vermeyeceğiz” yorumunda bulundu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TALANA OLUR VERİYOR

Daha önce de pek çok defa Atatürk Orman Çiftliği’ndeki koruma statüsüne sahip 1’inci derece sit arazisi olan verimli tarım arazilerinde imar planı değişikliği yapıldığını ve Atatürk’ün mirasına aykırı şekilde kiralama işlemi tesis edildiğini ifade eden Yeşil; “2019 yılında Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin Medipol Üniversitesi’ne kiralanması iddialarını Sağlık Bakanı’na soru önergesiyle sormuştum, ancak cevap alamamıştım. Yine Temmuz 2020’de Atatürk Orman Çiftliği’nde tarım arazilerindeki imar planı değişikliğinin hangi gerekçeyle yapıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sormuştum; Bakanlık askeri alan gereksinimiyle sözde “kamu yararı” adı altında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın olurunun alındığını belirtmişti. Yani verimli tarım arazilerindeki kıyım bizzat Tarım ve Orman Bakanı’nın oluruyla yapılmıştı. Ankara’da uygun yer kalmamış gibi onlarca yıldır tarımsal üretim yapılan bu arazilerin bizzat Tarım ve Orman Bakanı’nın oluru alınarak plan değişikliği yapılması içler acısı bir durumdur. Atatürk’ün mirasına saygıları olmadığı gibi, belirli aralıklarla bu arazileri parçalayarak talan etmeye devam ediyorlar. Şimdi de yeni bir ihale açarak otopark ve rekreasyon alanı adı altında yaklaşık 75 bin metrekare alanı daha yapılaşmaya açacaklar.” yorumunda bulundu.

ATATÜRK’ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Daha önce de benzer şekilde kiralama yöntemiyle ilana çıkartılan arazilerin bir kısmı için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın kırsal kalkınma projeleri kapsamında 300 dönüm araziyi 3 yıllığına kiralayarak Macar fiği tohumu ektiğini hatırlatan Yeşil, Mansur Yavaş’ın girişimiyle 2020 Kasım ayında başlayan ekimle 130 ton yem elde edilmesinin planlandığını ve ilk hasadın Mayıs ayında yapılarak çiftçilere hibe desteği olarak verileceğini hatırlatarak; “Siyasi iktidar Atatürk’ün mirasını rant ve talana kurban etse de, Atatürk Orman Çiftliği’nin, Atatürk’ün mirasına uygun şekilde kullanılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.


chp, nihat yeşil, kiralama
ÖNCEKİ Bahçeli'den Halk TV'ye Ağır Suçlama:PKK TV'si Haline Geldi SONRAKİ Bakan Soylu, PKK'nın katlettiği sivil sayısını ilk kez açıkladı