• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Çiğköfte kralının da hapsi istendi

Çiğköfte kralının da hapsi istendi

04 Mayıs 2017 10:55

Fetö'ye yakınlıüyla bilinen Tuskon soruşturmasında anılan isimler arasında 900’e yakın şubesi bulunan ünlü bir çiğ köfte zincirinin ortaklarından Çetin Tekdemir de yer alıyor.


Şüpheli listesinin bir numarasını terör örgütü FETÖ’nün  lideri  Fetullah Gülen yer alıyor.  İddianame yer alan isimler arasında, şirketleri TMSF denetimine alınan Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü gibi isimlerin yanı sıra, gıda sektöründe bilinen çok sayıda markanın ortağı da bulunuyor.

Türkiye genelinde 900’e yakın şubesi bulunan ünlü çiğköfte markasının ortaklarından Çetin Tekdemir (45) de soruşturma kapsamında 8 Eylül’den bu yana tutuklu olan isimlerden biri. İddianamede beyanların yer alan ve 2009-2013 döneminde FETÖ’de yer alan gizli tanık “Boran”a göre Çetin T. halen örgütü savunan, önceki dönemde de mali destek veren isimlerden biri.

Dosyasının şüphelileri arasında yer alan Yüksel N. ise ifadesinde, 2004 yılı sonrası cemaat sohbetlerine katıldığını, toplantıların ise Çetin T.’nin bir yakının evinde yapıldığını anlattı.İddianameye göre, Çetin T., bir dönem mali sıkıntı içinde olan Bank Asya’nın finansal olarak güçlendirilmesi için bankadaki hesabına para yatırdı.

2013 yılı Aralık ayında bu bankadaki bakiyesi 114,5 lira olan Çetin T.’nin Ocak 2014’teki bakiyesi ise 47 bin 599 TL olarak kayıtlarda göründü.Dosyada tutuklu bulunan isimler arasında Ovalı Restoran’ın sahibi Ahmet Tuzlu da bulunuyor.


cemaat, fetö, çetin tekdemir, ahmet tuzlu, mali sıkıntı
ÖNCEKİ Domatesin zam şampiyonu olmasındaki sır SONRAKİ Dudak silikon faciasında yeni kurban çıktı