• USD  32,49
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.422,28
SON DAKİKA

Cinsel istismarcıya internet kafe yok

Cinsel istismarcıya internet kafe yok

19 Haziran 2016 12:32

Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Çocuk İstismarı’ başlıklı bir rapor hazırladı. Yeni düzenlemeye göre, cinsel suçlardan ceza alan kişiler çocuklarla temas halinde bulunabilecekleri işyerlerinde çalışamayacak


İnternet kafeler, filtreleme programlarını güncel tutacak. Okul servis araçları şoför ve rehber görevlilerinde; cinsel suçlar, uyuşturucu ve fuhuş suçlarından hükümlü olamayacağı şartının yanı sıra bu suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma bulunmaması ya da beraat kararı almış olması şartı aranacak. Kayıp çocukların zarar görmeden kısa sürede bulunmak için teknik takip çalışması yapılabilecek. Raporda, çocuk istismarının önlenmesine ilişkin çözüm önerilerinin en çarpıcı olanı ise çocukların kullandığı cep telefonlarına ailenin beyanı üzerine GSM operatörleri tarafından ‘güvenlik internet uygulamasının otomatik olarak indirilmesi’ talebi oldu.

Teknik takip

TBMM Çocuk İstismarını Araştırma ve Önleme ve Komisyonu’na ‘Çocuk İstismarı’ başlıklı rapor sunan EGM, yasal çalışmalar, denetimler, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin çarpıcı detaylara değindi.

EGM Çocuk Şube Müdürü Kolay tarafından sunulan raporda, en dikkat çekici bölüm emniyetin iç bünyesindeki mevzuat çalışmaları oldu. Buna göre toplumda en çok yakınma konusu olan cinsel istismarda bulunanların, uyuşturucu ve fuhuş işlerine karışanların internet kafe işletmesi veya buralarda çalışması, serviş şoförü olması önlenecek. Raporda, EGM’nin iç bünyesinde yasal düzenlemeler şöyle sıralanıyor:

- Kayıp çocukların zarar görmeden en kısa sürede bulunabilmeleri amacıyla teknik takip yapılabilecek.

- Çocuğa karşı işlenen cinsel suçlardan ceza almış ya da soruşturma ve kovuşturması devam eden kişilerin çocukla temas olan iş yeri işletmesi veya bu yerlerde çalışması yasaklanacak.

- İnternet toplu kullanım sağlayıcıları zorunlu olarak filtre programı kullanacak.

- Okul servis araçları şoför ve rehber görevlilerinin cinsel suçlar, uyuşturucu ve fuhuş suçlarından hükümlü olamayacak. Bunun yanında bu suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma bulunmaması ya da beraat kararı alma şartı aranacak.


cinsel istismar, internet kafe, emg çocuk şube müdürü
ÖNCEKİ Bayram'da oteller doldu SONRAKİ Koreli Seogu'nun Türkiye sevgisi