• USD  32,45
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.419,73
SON DAKİKA

Çipli kimliklerde din hanesi tartışması!

Çipli kimliklerde din hanesi tartışması!

16 Ocak 2016 13:29

Üzerindeki çip içerisinde pek çok biyometrik veri barındıracak kimlik kartlarında, din hanesi olup olmayacağı konusu Meclis’te tartışma yarattı


Meclis’ten geçen yeni yasaya göre, nüfüs cüzdanları Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla değiştirilecek. Üzerindeki çip içerisinde parmak izi dahil biyometrik veri barındıracak kimlik kartlarını 31 Aralık 2016’ya kadar değiştirenlerden 8 lira alınacak.

Daha sonra yapılacak yenilemede 15 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek. Kimlik kartında, “din hanesi” bulunup bulunması konusu ise Meclis’te tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “yurtdışındaki Türkler de dahil olmak üzere 80 milyon yeni kimliğin basılıp dağıtılacağını” belirterek, “Bunlar için ücret getiriliyor. Bu kimliklerin hanesi nasıl olacak? Mesela, din hanesi olacak mı, mezhep hanesi olacak mı? AİHM’nin bu konuda verdiği, ‘bu gereksizdir, bunları yazmanıza gerek yok’ demesine rağmen, biz daha vatandaş bir kamu dairesine gittiğinde din hanesi yazmıyorsa ona öcü gibi bakacak. ‘Neden yazmadın? Niçin yazmadın? Neden tercih etmedin’ gibi sorularla karşı karşıya bırakacak. Belki de o vatandaşın o kamu dairesinde işi görülmeyecek” dedi.


tbmm, musa çam, din, çipli kimlik
ÖNCEKİ Beyaz Show'da olay çıktı, yayın kesildi SONRAKİ Ankara ve İstanbul'da ekmek zamlandı