• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Çocuğu İstismar Edilen Kadın: Ali Erbaş, Allah Seni ve Kurumunu Kahretsin

Çocuğu İstismar Edilen Kadın: Ali Erbaş, Allah Seni ve Kurumunu Kahretsin

01 Haziran 2022 08:39

Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun müdürü H.A’ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mağdur çocuklardan birinin annesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ateş püskürerek 'Allah belanı versin' ifadelerini kullandı.


Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin geçen ayki talebi doğrultusunda, daha önce ifadeleri alınan çocuklar, 'çocuğun üstün yararı' gereğince bugün mahkemede dinlenmeyecek. Duruşmada sosyal medya hesabından paylaşım yapan dernek durumu, 'çocuk istismarı dosyaları için emsal teşkil edecek bir durum' olarak nitelendirerek, 'Çocukların daha önce pedagog eşliğinde alınan beyanları, kamera kayıtlarından izleniyor. Mağdur çocukların bir kez daha dinlenmemeleri ve tekrar aynı travmayı yaşamamaları için öncesinde mahkemeye bir dilekçe sunduk ve talebimiz kabul edildi. İstismar dosyaları için emsaldir' ifadesini kullandı.

Duruşmada, sanığın ifadelerindeki çelişkili beyanları ile beyanların içeriğine çocukların aileleri tepki gösterdi. Fenalaşan aile fertleri olması üzerine mahkemeye sağlık ekibi çağırıldı.
Diyanet'in davaya katılma talebi reddedildi...
 
Mağdur ailelere avukatlık yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davaya müdahillik talebine itiraz etti. Tozbey, 'Sanık bunları yaparken tek suçlu değil, aylarca 'neden bu kameralar kapalı' demeyen Diyanet suçludur, Diyanet karşı tarafımızdır' dedi. İtirazın ardından Diyanet’in davaya katılma talebi reddedildi.
Sanığa ceza yağdı!
 
Sanık ilk celsede toplamda 119 yıl ceza aldı. Duruşma sonrası açıklama yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, 'Bu karar Türkiye'nin her yeri için emsal oldu. Bundan sonra ülkemizde tarikatlarda, Kuran kurslarında, kaçak kurslarda gerçekleşebilecek cinsel istismar, tecavüz vakaları için emsal bir karar' dedi.
Karar sonrası Ali Erbaş mağdur ailelerin hedefindeydi...
 
 
Açıklanan karar sonrası çocuğu istismar edilen bir kadın basın mensuplarına konuştu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Aslında çok şey söylemek istiyorum. Ali Erbaş! Bu senin onuruna yakışır. Bravo sana, Allah seni ve kurumunu kahrı perişan etsin. Dine zarar veren sensin! Allah seni kahretsin! Kahretsin!” dedi.
 
 
 


istismar, ali erbaş
ÖNCEKİ İsrail'den 100 vatandaşına uyarı: Hemen Türkiye'den ayrılın SONRAKİ Ersoy Dede'den Berna Laçin'e Mide Bulandıran Cevap