• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Corona gıdadan geçer mi?

Corona gıdadan geçer mi?

11 Mayıs 2020 09:25

DSÖ'nün resmi internet sitesinde, "Henüz kimseye yiyecek ve içeceklerin paketlerinden corona bulaştığına dair bir kanıt olmasa da gıda güvenliğine dikkat etmek her zaman doğru bir yaklaşım olacaktır" açıklaması yapıldı.


Dünya çapında 4 milyondan fazla insanı etkileyen corona virüsü ile ilgili birçok tartışmanın ortasında kalan Dünya Sağlık Örgütü, özel bir dosya hazırlayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Birçok dilde hazırlanan raporu resmi internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna aktaran DSÖ sıklıkla gündeme gelen, “Corona yiyecek paketlerinden bulaşır mı” iddialarına da yanıt verdi. DSÖ resmi Twitter hesabı üzerinden, “Bugüne kadar henüz kimsenin corona virüsüne gıda paketlerine dokunarak yakalandığına dair bir kanıt yok fakat gıda güvenliğine dikkat etmek her zaman çok önemli bir yaklaşımdır” mesajını paylaştı.

DSÖ’nün resmi internet sitesinde de paylaşılan raporda ise corona günlerinde riski en aza indirmek için yapılması gerekenler listelendi.

YEMEĞİNİZİ İYİ PİŞİRİN
Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri arasında gıdayı iyi pişirmek geliyor. Özellikle et, tavuk, yumurta ve deniz ürünlerini iyi pişirmek gerektiğini aktaran DSÖ, “Çorba ve türlü gibi yemekleri kaynama noktasına getirin, 70 dereceye ulaşmaları iyi olur. Et ve tavuk yemeklerinde de iyi pişirmek gerek. Termometre kullanmak iyi olabilir” açıklamasını yaptı. Önceden pişirilmiş yemeklerin de yine iyice ısıtılması gerektiği vurgulandı.

DSÖ’nün açıklamasında, “Doğru şekilde pişirmek neredeyse bütün tehlikeli mikroorganizmaları öldürür” ifadesi kullanılırken, sakat at, kıyma gibi besinlere ayrıca dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.


yemek, corona, dsö
ÖNCEKİ AKP'li Kurtulmuş'tan erken seçim açıklaması SONRAKİ Survivor Makbule'de Corona çıktı