• USD  32,45
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.442,01
SON DAKİKA

Corona virüsü hakkında son gelişmeler...

Corona virüsü hakkında son gelişmeler...

03 Şubat 2020 17:44

Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan Corona Virüsü salgını her geçen gün daha fazla kişiyi etkisi altına alıyor. Wuhan’da bulunan canlı hayvan pazarından çıktığı düşünülen virüse Çin hükümeti tarafından müdahale gecikmedi.


Corona Virüsü salgını sebebiyle Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan çevrimiçi harita anlık olarak güncellenerek Corona Virüsü salgınına dair son gelişmelerden tüm dünyayı haberdar ediyor. Sitenin verileri Dünya Sağlık Örgütü ve Çin Ulusal Sağlık Komisyonu başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri’nden ediniliyor.

Ölü sayısı 362 olarak belirlendi

Sitede yer alan ve resmi makamlar tarafından onaylanmış Corona virüsü salgınına dair son rakamlar şu  şekilde: Toplam 17,485 kişi Corona virüsü sebebiyle enfekte olmuş durumda. Bu vakaların bir kısmını durumu kritik hastalar oluşturuyor. Corona virüsü sebebiyle hayatını kaybeden insanların sayısı 362 olarak belirlenirken, tedaviye başarılı yanıt vererek iyileşen 511 kişi tüm dünyaya umut aşılıyor.

Bütün bunlara ek olarak site üzerinden Corona virüsünün Çin Halk Cumhuriyeti dışında yayıldığı ülkeleri de anbean izlemek mümkün. Sitede yer alan verilere göre Corona Virüsü tespit edilen ülke sayısı 27’yi buldu. Türkiye’de Corona Virüsü vakası tespit edilmedi fakat en yakın Almanya’da olmak üzere uçuşların devam ettiği pek çok ülkede Corona Virüsü’ne rastlanması vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Çin uçuşları 9 Şubat'a kadar askıya alındı

Türk Hava Yolları’nın Çin uçuşlarını pek çok ülkeye ait havayolu firmaları iptal ederken devam ettirmesi, sosyal medya üzerinde büyük tepki yaratmıştı. Sonuç olarak Türk Hava Yolları azalan uçuş talebi ve virüse dair gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla Çin’de 4 farklı noktaya gerçekleştirilen uçuşlarını 9 Şubat’a dek askıya almıştı.

Havaalanlarında yer alan termal kameralar sayesinde gelen yolcuların yüksek ateş belirtisine sahip olup olmadığı takip edilebiliyor. Fakat hastalığın 2 – 14 gün arası kuluçka süresine sahip olması ve belirtilen süre boyunca semptom sergilenmemesine rağmen salgının insandan insana hava yoluyla taşınabiliyor olması henüz virüs görülmeyen ülkelerde bile Corona Virüsü olabileceğine dair tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Çin sınırları dışında ölen ilk hasta

362 kişinin hayata gözlerimi yumduğu salgında ölümlerin neredeyse tamamının Çin’de gerçekleştiği bilgisi veriliyor. Yalnızca 1 kişi Çin Halk Cumhuriyeti toprakları dışında hayatını kaybetti. Filipinler’de hayatını kaybeden 44 yaşındaki hastanın, Filipinli değil, Çin’in Wuhan bölgesinden Filipinler’e giden bir Çin vatandaşı olduğu belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamada hayatını kaybeden kişinin muhtemelen virüs kuluçka dönemindeyken Filipinler’i ziyaret ettiği ve durumu ağırlaştığında Filipinler’de bulunan bir hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Hastanın acil servise zatürre şikayetiyle başvurduğu ve hayatını kaybetmesine yol açan 24 saatlik süreçte sağlığının hızla kötüye gittiği belirtiliyor.

Corona virüsü hakkında umutlandıran gelişme

Şu ana dek kesin sonuç veren bir Corona Virüsü tedavisi bulunamadı fakat çalışmalar tüm dünyada hız kesmeden devam ediyor. Gelen haberler arasında İtalya’nın virüsü izole etmeyi başaran ilk ülke olması oldukça sevindirici bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre virüsün izolasyonu üzerinde çok daha verimli bir biçimde çalışılmasına ve bulaşıcılığının büyük ölçüde engellenmesine yol açacak. Bununla beraber Taylandlı doktorlar tarafından gerçekleştirilen açıklama da büyük heyecan yarattı. Genel olarak HIV ve grip tedavisinde kullanılan ilaçlardan bir karışım hazırlayarak hastalara uygulayan Taylandlı doktorlar, Corona Virüsü ile enfekte olan hastalarda şaşırtıcı bir ilerleme kaydetti. 10 günlük bir tedavi sonucunda 70 yaşındaki bir Wuhan vatandaşının bile iyileşerek hastaneden taburcu olduğu bilgisi paylaşıldı. İyileşen tek hasta da o değil. Bu tedavi Corona virüsü salgını sebebiyle hastalanmış 19 kişi üzerinde uygulandı ve 48 saat içerisinde test sonuçları pozitiften negatife dönen 8 kişi taburcu oldu.
 


sağlık, çin, şubat, corona virüs
ÖNCEKİ Benzine zam geldi! SONRAKİ Erdoğan’a ihtarname çekmek istedi noterde gözaltına alındı!