• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı ve MİT o davaya müdahil oldu

Cumhurbaşkanı ve MİT o davaya müdahil oldu

25 Mart 2016 14:00

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı 'MİT TIR'ları davası'ndaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığı'nın müdahillik talebinin kabulüne karar verdi.


MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

V

uruşmaya, tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı çesitli meslek örgüleri ve gazeteciler de  izleyici olarak alındı. Adliyenin en büyük salonunda görülen duruşma için ayrılan salon tamamen dolarken, bazı izleyiciler duruşma salonu dışında kaldı.

Can Dündar ve Erdem Gül duruşma salona girdiğinde izleyiciler tarafindan sloganlarla alkışlandı. Mahkeme başkanı, salonda görüntü ve ses kaydı alınmaması konusunda uyarıda bulundu. Görüntü ve ses kaydı alanlar hakkında İşlem yapılacağını belirtti. Duruşma  yoklama ve kimlik sorgusuyla başladı. Savcı duruşmanın kapalı devam etmesi yönünde talepte bulundu. 

ERDOĞAN VE MİT MÜDAHİL OLDU, DURUŞMALAR KAPALI YAPILACAK

Duruşmada Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları, MİT ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suçtan doğrudan zarar görmediğini belirterek müdahillik taleplerinin reddedilmesini istedi. Bu konuda görüşünü açıklayan savcı, "Feto / PDY silahlı terör örgütünün eylemlerinden doğrudan zarar gördüğünü" belirterek, avukatların taleplerinin tersi yönde karar verilmesini, Erdoğan ve MİT'in "müdahillik taleplerinin" kabulünü istedi. Mahkeme bu konuda karar vermek için duruşmaya ara verdi.

MAHKEME SALONUNUN KAPILARI ARTIK KAPALI

Kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaların bundan sonraki kapalı yapılmasını kararlaştırdı. Sanık eşlerini  bu karar bağlamayacak. Mahkeme salonunun kapıları bundan sonraki duruşmalarda izleyicilere kapatılacak. Salonda, sanıklar, taraflar ve avukatlarıyla sanık eşlerinden başka kimse olmayacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MİT TEMSİL EDİLECEK

Mahkeme ikinci kararını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT'in müdahillik talepleriyle ilgili verdi. Sanık avukatlarının 'direkt zarar görmedikleri' gerekçesiyle reddedilmesini istediği müdahillik talepleri kabul edildi. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından salonun boşaltılmasına başlandı.


cumhurbaşkanı, erdoğan, mit, can dündar, cumhuriyet, erdem gül, müdahil, gazetecilik
ÖNCEKİ Erdoğan: Şehit sayısı paralel askerler yüzünden artıyor SONRAKİ Silvan'da sokağa çıkma yasağı