• USD  32,41
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.400,38
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı'na hakarette rekor artış

Cumhurbaşkanı'na hakarette rekor artış

08 Aralık 2018 12:20

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı olarak görev başlamasından sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılananların sayısının binleri bulduğu belirtildi.


Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığı 2014 yılından beri Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla her yıl binlerce kişi yargılandığı belirtildi.

DW'den Burcu Karakaş'ın haberine göre, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 2017 yılında başlatılan savcılık soruşturması 20 bin 539'u bulurken, ceza mahkemelerinde ise 6 bin 33 dava açıldı.

CİDDİ ARTIŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yaman Akdeniz, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturma ve davalarında ciddi artış yaşandığını söylüyor.

Kanundaki "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasının geçmişi, 1993 yılına dayanıyor. Suç tanımının yeni olmadığını vurgulayan Prof. Akdeniz, "Fakat çok fazla kullanılan bir suç değildi. Esas artış 2014 yılında yani Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasından sonra yaşandı" diyor.

HAKARET 

Darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal döneminde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ceza alan isimlerden biri… Eski bir öğrencisinin ihbarı üzerine hakkında dava açılan Yiğiter, 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

YAZININ TAMAMI


cumhurbaşkanı, erdoğan, hakaret, dava, OHAL
ÖNCEKİ Survivor şampiyonundan alkışlanacak hareket SONRAKİ En çok hangi otomobil tercih ediliyor?