• USD  32,21
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.310,52
  • ALTIN  2.449,36
SON DAKİKA

Dağlıca protestosunda işçilere saldırı

Dağlıca protestosunda işçilere saldırı

08 Eylül 2015 09:42

Ankara Beypazarı'nda Dağlıca protestolarında mevsimlik tarım işçilerinin evlerinin yakılmasına müdahale eden polis havaya ateş açtı, olaylarda 2'si polis 7 kişi yaralandı. Sakarya ve Dikili'de HDP'ye saldırılar oldu, Antalya'da otobüsler taşlandı.


Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde  PKK 'lıların saldırısı sonucu 16 askerin şehit edilmesi pek çok şehirde protesto edilirken bazı gösterilerde şiddet sahne aldı. Ankara  Beypazarı'nda protestocuların bazı evlere ve araçlara zarar vermesi üzerine çıkan ve silah seslerinin de duyulduğu kavgada 2'si polis 7 kişi yaralandı.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen grup, dün saat 17.00 sıralarında Beypazarı'nın Sanayi bölgesinde toplandı. Grup, araçlar ve yaya olarak konvoy eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Protestocular yol boyunca PKK aleyhine sloganlar attılar. Topluluk ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi'nden geçerken iddiaya göre bir marketin önünden konvoydaki araçlara taş atıldı. Bunun üzerine eylemcilerden bazıları çevredeki evlere taş atıp, park halindeki araçlara zarar verdi. 

Eylemciler ile mahalleli arasında çıkan ve silah seslerinin duyulduğu kavgada polislerden Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Coşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı. Diğer 5 yaralının ise saçma, taş ve soba darbeleri nedeniyle kaldırıldığı Beypazarı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Olayların büyümesi üzerine ilçeye Ankara'dan Özel Harekat polisleri, Çevik Kuvvet, zırhlı araç ve TOMA'lar takviye olarak sevk edildi. Zafer Mahallesi girişini kapatıp, mahalleli ile eylemciler arasında etten duvar ören polis, vatandaşları sakin olmaya davet etti. Bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

 

SAKARYA'DA HDP TABELASI YAKIP PAYLAŞTILAR

Sakarya'da da 2 bin kişinin yürüyüşte kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu işhanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP’ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı. Bu görüntüleri cep telefonlarına kaydeden protestocular, daha sonra sosyal medya takipçileriyle paylaştı. İzmir Dikili'de de, bir grup HDP binasını taşlayıp tabelasını indirdi. 

 

ANTALYA'DA OTOBÜSLER TAŞLANDI

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde de bir grup, Antalya-Mersin karayolunu trafiğe kapattı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yolcu taşıyan otobüslerin geçişine izin vermeyen grup, durdurdukları otobüslere Türk Bayrağı astı. Grubun saldırısına uğrayan iki yolcu otobüsünün ise camları kırıldı.


MERSİN'DE KÜRT MAHALLESİNE SALDIRI

Mersin’in Erdemli'de de Kargıpınar Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, HDP'nin mahalle temsilciliğini ateşe verip, Kürt vatandaşların kaldığı ev ve iş yerlerine saldırdı. İşyerlerini yıkıp camlarını kıran eylemcilere, mahallede kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. Omuzundan ve bacağından yaralanan iki kişi Mersin Devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

Erdemli Saim Göküş Sahili'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup ise, 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kargıpınarı Mahallesine doğru yürüyüşe geçti. Grup, Mersin-Antalya Karayolu'nda lastik yakarak her iki yönü de araç trafiğine kapadı. Diğer grup ile birleşen eylemciler, HDP mahalle temsilciliğinin tabelasını indirerek büroyu ateşe verdi. Kendilerini engellemek isteyen jandarma ve polis barikatını aşarak Doğu kökenli vatandaşların kaldığı mahalleye giren eylemciler, iş yerlerini yaktı. Olayların büyümesi üzerine, gruba göz yaşartıcı gaz sıkarak dağıtan ekipler, TOMA'larla yangını söndürdü.

Ayrıca İzmit, Bergama, Edremit ve Konya'daki Dağlıca protestolarında da zaman zaman polis ve göstericiler arasında gerilim yaşandı, HDP binalarına saldırılar yapıldı.


hdp, haber, sosyal medya, pkk, protesto, şehit, antalya, ankara, toma, hakkari, medya, izmir, konya, çevik kuvvet, silah, şiddet, sakarya, Jandarma, güneydoğu, sosyal, mersin, ilçe, sanayi, gerilim, , zaman
ÖNCEKİ Minyonlar filmi 3 günde gişe rekoru kırdı SONRAKİ Aslı Çakır Alptekin yerine şehidin adı verildi