• USD  32,27
  • EURO  34,82
  • BORSA  10.273,68
  • ALTIN  2.410,86
SON DAKİKA

Darbeci askerin tişörtü ortalığı karıştırdı

Darbeci askerin tişörtü ortalığı karıştırdı

13 Temmuz 2017 14:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından İnal, sanıkl Güçlü'nün üzerinde İngilizce "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtü çıkartmasını isteyince taraf avukatları arasında tartışma yaşandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenlenmesiyle ilgili Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasında, tişört gerginliği salonu karıştırdı. MAK timinde görevli tutuklu sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü’nün üzerinde ’kahraman’ anlamına gelen İngilizce ’hero’ yazılı tişört giymesi üzerine ara verilen duruşmaya, daha sonra tekrar devam edildi.

'GEL BAKALIM BURAYA! ÜZERİNDE NE YAZIYOR'

Duruşmanın başlamasından sonra Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanık Gökhan Güçlü’ye, "Gel bakalım buraya üzerinde ne yazıyor" sözleriyle kürsüye çağırdı. Astsubay Gökhan Güçlü’nün tişörtünün üzerinde ’hero’ yazmasını tutanağa geçirten Mahkeme Başkanı, duruşma savcısı Ali Cenk’ten görüşünü sordu. Cumhuriyet savcısı Ali Cenk, "Gökhan Güçlü’nün üzerindeki tişörtün verdiği mesaj itibariyle duruşma disiplinine uymadığını, söz konusu kıyafeti değiştirmesinden sonra duruşmaya alınmasını, aksi taktirde duruşmadan uzaklaştırılmasını istedi. Mahkeme Başkanı bunun üzerine, yazının mesaj içerdiğini belirterek, Gökhan Güçlü’nün yedek tişörtünü giymesi için salondan çıkartılmasını istedi. Hakim Baştoğ, bu kararından dolayı sanık Gökhan Güçlü’nün gülmesini de duruşma tutanağına geçirdi.


recep tayyip erdoğan, tim, tişört, suikast, darbe, gökhan güçlü, hakim baştoğ
ÖNCEKİ Akşener'in partisinin kuruluş tarihi belli oldu SONRAKİ Türk Telekom'la ilgili müthiş iddia