• USD  32,43
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.436,34
SON DAKİKA

Davutoğlu: Canlı bomba IŞİD üyesi

Davutoğlu: Canlı bomba IŞİD üyesi

12 Ocak 2016 15:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı için "Fail DEAŞ mensubu" dedi. Başbakan, saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının yabancı uyruklu turistler olduğunu da açıkladı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu sabah saat 10.20 civarında bir canlı bombanın kendisini infilak ettirmesi sonucunda 10 ölü, 15 yaralı, canlı bombanın kendisini de katarsak 11 kişinin öldüğü bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Her şeyden önce ölenlere Tanrı'dan rahmet diliyorum. Yaralılar için de bütün imkanlarımız ile tam bir seferberlik halinde yaralarını sarmak için çaba içindeyiz. Terör bütün dünyada mezhep, bölge ayırımı yapmadan insanlığa savaş ilan etmiş durumda.  Bu alçakça saldırılar, bazen Paris, Londra…Suruç'ta, Ankara'da, İstanbul'da olabiliyor. Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz" diye konuştu. 

"TERÖR OLAYINDAN EN FAZLA ZARAR GÖRMÜŞ BİR MİLLETİZ"

Davutoğlu, "Bu terör odaklarının hedeflerinde, bütün bir insanlık birikimi, özgürlükler var. Biz bu terör olayından en fazla zarar görmüş bir millet olarak her zaman teröre karşı müteyakkız olduk. Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın terör yapan herkes insanlık suçu işlemiştir. Türkiye olarak şimdiye kadar PKK, DEAŞ…hangi türden olursa olsun bütün terör örgütlerine karşı açık ve ilkeli bir tavır sergiledik" dedi.

SURİYE'DEKİ İSTİKRARSIZLIK, IRAK'TA YAŞANAN BAZI İÇ GERİLİMLERDEN DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ İSTİFADE EDİYOR"

Davutoğlu, "Yakın zamanda özellikle Suriye'deki istikrarsızlık, Irak'ta yaşanan bazı iç gerilimler dolayısıyla ortaya çıkan boşluktan istifade eden DEAŞ terör örgütünün dünyada ve ülkemizde yaptığı saldırılar da bu insanlık suçlarının en acımasız, barbar örneklerindendir" dedi.

"SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERİN TÜMÜ YABANCI UYRUKLU"

Davutoğlu, "Ankara, Suruç saldırılarında canlarımızı kaybetmiştik. Pariste Charlie Hebdo  olayında olduğu gibi dayanışmamızı her zaman gösterdik. Bugün ülkemizde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Yaralılar arasında farklı uyruklar var Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da var.  Misafirlerimiz, bizim için aziz ve değerli misafirlerimizdi. Onlar Türkiye'yi tanımak için gelmişlerdi" diye konuştu.

"MERKEL'E TAZİLERİMİ İLETTİM TERÖRE KARŞI DAYANIŞMA KARARLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA TEYİT ETTİM"

Davutoğlu, "Tekrar hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiliyorum. Hayatını kaybeden Alman vatandaşları için Sayın Merkel ile de görüşme gerçekleştirdim. Taziyelerimi sundum. Teröre karşı dayanışma kararlılığımızı bir kez daha teyit ettim. Bu terör saldırıları Türkiye'nin bu çok kültürlü yapısını, demokratik ortamını hiçbir şekilde etkileyemeyecektir" açıklamasında bulundu.

"SALDIRIDA ÖZELLİKLE BÖYLE BİR YER, TOPLULUK HEDEF SEÇİLMİŞ OLABİLİR"

Davutoğlu, "Saldırıda özellikle böyle bir yer, topluluk hedef seçilmiş olabilir. Sadece onları hedef almadı bütün Türkiye'yi insanlığı hedef aldı" dedi.

"SALDIRININ FAİLİNİN YABANCI UYRUKLU BİR DEAŞ MENSUBU OLDUĞUNU ŞU ANDA BİLİYORUZ"

Davutoğlu, "Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz. DEAŞ terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi de bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bütün terör örgütlerine olduğu gibi DEAŞ'a karşı da yürüttüğümüz mücadele hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" ifadelerine yer verdi.

"SALDIRININ FAİLİNİN BÜTÜN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILACAK HAK ETTİKLERİ CEZAYI MUTLAKA GÖRECEKLER"

Davutoğlu, "Saldırının failinin bütün ilişkileri, bağlantıları ortaya çıkarılacak. Hak ettikleri cezayı mutlaka göreceklerdir" dedi.

"PARİS'TE YAPILAN SALDIRIDA NASIL OMUZ OMUZA DURMUŞSAK İSTANBUL VE ANKARA'DAKİ SALDIRILARDA DA OLALIM"

Davutoğlu, "Bütün insanlığa çağrıda bulunmak istiyorum; küresel bir dayanışma içinde olmak durumundayız. Paris'te yapılan saldırıda nasıl omuz omuza durmuşsak İstanbul ve Ankara'da yapılmış olan saldırılara karşı da hep beraber omuz omuza duralım. Hiçbir şekilde terörü  şu veya bu dinle, mezheple irtibatlandırmadan bütün terör örgütlerinin insanlık düşmanı olduğu gerçeğini hep birlikte haykıralım. Uluslararası terörizme karşı birlikte mücadele edelim. Atılacak her adımda Türkiye destekçi olacaktır" açıklamasında bulundu.

"TERÖRÜN EN ÖNEMLİ KAYNAKLARINDAN BİRİSİ SURİYE'DEKİ İÇ GERİLİM VE ORTAYA ÇIKAN GÜVENLİK BOŞLUĞUDUR"

Davutoğlu, "Uluslararası topluma çağrıda bulunuyorum; bugün karşı karşıya kaldığımız terörün en önemli kaynaklarından birisi Suriye'deki iç gerilim ve ortaya çıkan güvenlik boşluğudur. Bundan en fazla etkilenen ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir" dedi.

"SURİYE'DE KALICI BİR ÇÖZÜMÜN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ATILACAK HER ADIMA DA DESTEK OLACAĞIZ"

Davutoğlu, "Sınırımızda, DEAŞ unsurları temizleninceye kadar, tehdit teşkil etmesinin önüne geçilene kadar Türkiye hem ulusa hem de koalisyon unsurları ile mücadelesine devam edecektir. Suriye'de kalıcı bir çözümün gerçekleşmesi için atılacak her adıma da destek olacağız" dedi.

"DEAŞ'IN VE BU TÜR TERÖR ÖRGÜTLERİNİN MEVCUDİYETİ MASUM SURİYELİLERE DE MAL EDİLMEMELİ"

Davutoğlu, "DEAŞ'ın ve bu tür terör örgütlerinin mevcudiyetinin masum Suriyelilere de mal edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.  Özellikle Almanya ile dostluğumuz bakidir. Ölen ve yaralananların büyük çoğunluğunun Alman olması nedeniyle kaybedilen bütün bu dostlarımızın acısı 78 milyonun yüreğindendir" diye konuştu. (DHA)


suriye, numan kurtulmuş, canlı bomba, sultanahmet, 1988
ÖNCEKİ MİT 6 canlı bomba konusunda uyarmıştı SONRAKİ Twitter'da canlı yayın başlıyor