• USD  32,20
  • EURO  34,99
  • BORSA  10.934,63
  • ALTIN  2.510,29
SON DAKİKA

Davutoğlu: Güvenlik için tereddüt etmeyiz

Davutoğlu: Güvenlik için tereddüt etmeyiz

15 Şubat 2016 12:26

Davutoğlu, "Türkiye, kendi güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır. Hiçbir ülke Suriye'deki gelişmelerden Türkiye’deki kadar etkilenemez. Dolayısıyla güvenlik tedbirleri almaktan tereddüt etmeyiz" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gidişinde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İlk olarak Ukrayna ziyaretinden bahseden Davutoğlu, kritik bir dönemde ziyaretin birçok boyutunun bulunduğunu söyledi. 

'BATILI ÜLKELERİN TUTUMU RUSLARI CESARETLENDİRDİ'

Davutoğlu, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin hızla geliştiğini belirterek, Ukrayna'daki gelişmelerin, bu ülkeye özel ilgi göstermelerini gerekli kılındığını dile getirdi.
Suriye bağlamında ve çevre bölgelerde yaşanan gelişmelerle Ukrayna’daki gelişmeler arasında doğrusal bir ilişki bulunduğuna işaret eden
Davutoğlu, “Eğer Suriye’de, Rusya’nın rejime verdiği destek ve kimyasalsilah konusunda 2013’te doğru bir tavır alınsaydı, muhtemelen Ukrayna’da Rusya bu kadar agresif bir tutum takınamazdı" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Batılı ülkelerin bazı tutumlarının, Rusları Ukrayna’da cesaretlendirdiğini dile getirdi. Rusya’nın son dönem stratejisine bakıldığında Ukrayna üzerinden AB’ye, Suriye üzerinden de Türkiye’yi sınırlamaya veya Türkiye’ye dönük olarak bir politika takip edildiğini kaydeden Davutoğlu, Ukrayna’nın şu anda istikrara kavuşmasının Türkiye için çok önemli olduğunu ifade etti.

'YPG, RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ ENSTRÜMANI'

Bir gazetecinin özellikle PYD ve YPG'nin Azez çevresindeki hareketliliğini hatırlatarak, "Türkiye’nin bombardımanı durdurması gerektiği yönünde çağrılar var. Bu çağrıları nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna Davutoğlu, "YPG'ye yönelik çağrıların bir anlamı var. Çünkü YPG açık bir şekilde şu anda Rusya’nın Suriye’deki enstrümanıdır. Bunu hem iç hem de uluslararası kamuoyunun doğru okuması lazım. Eğer Rusya'nın, Suriye rejimini destekleme konusunda en güçlü enstrümanı nedir diye sorarsanız, YPG’dir" yanıtını verdi.


davutoğlu, rusya, suriye, uçak, ukrayna, ab
ÖNCEKİ AB'den çağrı: Bombardımanı durdurun SONRAKİ 100'den fazla kanal kapanıyor