• USD  32,32
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.254,87
  • ALTIN  2.389,45
SON DAKİKA

Davutoğlu: Huzur ve demokrasi operasyonu sürecek

Davutoğlu: Huzur ve demokrasi operasyonu sürecek

31 Temmuz 2015 13:50

Başbakan Davutoğlu, son saldırıların ardından 'huzur ve demokrasi operasyonu' başlattıklarını belirtti, "Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene kadar ve DAEŞ terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar operasyonlar sürecek" dedi.


Başbakan Davutoğlu, "Teröre Karşı Sivil İnsiyatif" toplantısında bir konuşma yaptı. "Kamu düzeni, güvenlik ve özgürlük bir arada olmalı" diyen Başbakan, "Bu saldırılar bütün 78 milyona yapılan saldırılardır" dedi. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı'ndan hükümet kurma görevi aldıktan sonra gerçekleşen olayların kronolojisini aktaran Davutoğlu şunları söyledi:
"11 Temmuz'da KCK ateşkesi bitirdiğini ilan etti. 15 Temmuz'da HDP ile görüştüğümüz sıralarda KCK 'devrimci halk savaşı'nı başlattıklarını açıkladı. 19 Temmuz'da HDP Eş Başkanı sırtlarını PYD'ye yasladıklarını açıkladı. Birileri Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için düğmeye basmıştı. Ramazan Bayramı'ndan bir gün snra DAEŞ Suruç'ta 32 vatandaşımızı katletti. O gün Adıyaman'da bir erimiz PKK tarafından şehit edildi. Yani DAEŞ harekete geçtiği gün PKK da 11 Temmuz'da Adıyaman'da saldırıya geçti. 21 Temmuz'da DHKP-C eli silahlı gösteri yapma cüretine kalkıştı. Biz tüm Türkiye bir anda DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin saldırılarına maruz kaldık. Bu terör örgütleri birbirine karşı görünebilir ama ortak hedefleri Türkiye'ydi. Bütün vatandaşlarımız Türkiye'nin karşı karşıya olduğu oyunun farkında olmalıdır. Üç ayaklı bir saldırıyla karşı karşıyayız. Üç hedefleri var: Demokrasimiz, kamu düzenimiz ve uluslararası itibarımız..."
IŞİD'e operasyonları da değerlendiren Davutoğlu, "Bundan sonra askerimize sıkılan tek bir kurşunun bedeli, o kurşunu sıkanların tümünün tasfiyesiyle sonuçlanacaktır" dedi.
"Huzur ve demokrasi operasyonu"
"Terör odaklarına karşı biz de eş zamanlı terör operasyonları başlattık. Ben bu operasyonun adına 'Huzur ve demokrasi operasyonu' diyorum. Birileri eğer bizim milletimizin huzurunu bozmak istiyorsa bizim de görevimiz huzuru ikame etmektir" şeklinde konuşan Davutoğlu, bu operasyonların süreceği mesajını verdi:
"Bu faaliyetleri, operasyonları sürdürürken ki hâlâ devam etmektedir, bunu da ifade edeyim. Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene kadar ve DAEŞ terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar bu operasyonlar devam edecek. Kimse ham hayal görmesin."
'Çözüm sürecinde irademiz sabittir'
Çatışmasızlığı hükümetin bitirdiği yönündeki eleştirilere de tepki gösteren Davutoğlu, "Çözüm sürecinden bahsedenlere, çözüm sürecinde bizim irademiz sabittir. Ama çözüm süreci suistimal edilerek polislerimiz evlerinde şehit edilecekse, esnafımız kepenk kapatma baskısı altında olacaksa, biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz" diye konuştu.
Demirtaş'ın 'silahları bırakma çağrısı gerçekleşebilir bir şey değildir' ifadelerini hatırlatan Başbakan, "Dünyanın hangi modern demokrasilerinde bir parlamenter, ülkenin başkentinde parlamenter görevi yaparken aynı zamanda 'sırtımızı silahlı terör örgütlerine dayadık' diyebilir. Avrupa'da bir parlamenter 'sırtımı El Kaide'ye dayadım' dese ona izin verirler mi?" diye sordu.
Kaynak: Al Jazeera


ahmet davutoğlu, akp, haber, ışid, pkk, huzur operasyonu
ÖNCEKİ Bu hafta 5 yeni film vizyonda! SONRAKİ Mavi Ay burçları nasıl etkileyecek?