• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Davutoğlu : Perde arkasında etkin aktörler var

Davutoğlu : Perde arkasında etkin aktörler var

13 Ocak 2016 20:18

Davutoğlu Sultanahmet saldırısıyla ilgili 4 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. 4 kişi ile birlikte olayla ilgili gözaltı sayısı 5'e yükseldi.


Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin, "Saldırganın kimliği tespit edildi, sizlerle de paylaşıldı. Bugün bu çerçevede 4 ayrı gözaltı daha oldu saldırganın kimliğinin tespiti sonrasında. Biraz önce de saldırganın Türkiye'ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet'teki terör saldırısında 10 yabancı uyruklu kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin yaralandığını belirtti. 6 kişinin hastanelerde tedavisinini sürdüğünü, diğerlerinin taburcu edildiğini kaydeden Davutoğlu, 6 hastayla ilgili itinayla bütün çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Saldırganın DEAŞ bağlantısının tespit edildiğini vurgulayan Davutoğlu, "Ancak artık DEAŞ öyle bir örgüt ki bir piyon ve bazen de kamufle edilebilecek bazı eylemlerin rahatlıkla kullanılmasını sağlayan bir ara örgüt, bir taşeron" dedi


DEAŞ, başbakan ahmet davutoğlu, sultanahmet
ÖNCEKİ Türk jetleri PKK kamplarını vurdu SONRAKİ Meclis'te İstiklal Marşı atışması kavga çıkardı