• USD  32,34
  • EURO  34,88
  • BORSA  10.209,34
  • ALTIN  2.394,25
SON DAKİKA

Davutoğlu: Silopi'de operasyonlar tamamlandı

Davutoğlu: Silopi'de operasyonlar tamamlandı

19 Ocak 2016 14:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ın ilçesi Silopi'de PKK'ya yönelik operasyonların başarıyla tamamlandığını ve sokağa çıkma yasaklarının birkaç gün içerisinde kaldırılacağını söyledi.


Londra'daki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenleyen başbakan, ilçede yeni bir güvenlik yapılanmasına gidileceğini de açıkladı.
"Bir daha bu sokaklar terör örgütünün insafına terk edilmeyecek" diyen Davutoğlu, operasyonların devam ettiği Cizre ve Sur gibi ilçelerde de sürecin aynı şekilde işleyeceğini ve tüm hendeklerin kapatılmasının ardından yeni bir güvenlik düzenlemesine gidileceğini ifade etti.
Davutoğlu bahsettiği yeni güvenlik yapılanmasının detaylarına dair ise bilgi vermedi.
'Normal hayata dönülecek'
Operasyonların bittiği ilçelerde başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin geri döneceğini ifade eden Davutoğlu, bu ilçelerin rehabilitasyona da alınacağını kaydetti.
Davutoğlu bölge için planlanan kentsel dönüşüm sürecini de anlattı:
"Yaşanamaz hale gelmiş evler var. Terör örgütünün duvarları delerek bağlantılandırdığı evler var. Viraneler tasviye edilerek hak sahiplerine imkanlar sağlayacak kentsel dönüşüm çalışması yürütülecek. Halkımıza en iyi barınak imkanlarını sağlayacak şekilde dönüştürülecek."
Hakkari ve Şırnak şehirlerinde il merkezlerinin değiştirilmesi konusuna da değinen Davutoğlu, bu adımın 'şehirlerin doğal gelişiminin sağlanması için' atıldığını kaydetti.
Her iki kentin de il merkezinin kentlerin gelişimi için ideal konumda olmadığını söyleyen Başbakan, "Bu illerde daha etkin kamu hizmetinin sağlanması ve terör örgütü bağlamında güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi için bu çalışmayı yapacağız" dedi.
AKP'nin Anayasa Komisyonu üyeleri
Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Meclis'te kurulacak olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na göndereceği üyeleri de açıkladı.
Ankara Milletvekili Cemil Çiçek
Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya
Gaziantep Milletvekili Abdüllatif Gül
Geçen hafta da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) komisyon üyelerini açıklamış ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın isimlerini Meclis Başkanlığı'na bildirmişti.


ahmet davutoğlu, haber, haberler, pkk, Şırnak, terör, silopi, sokağa çıkma yasağı
ÖNCEKİ Twitter Avrupa'da çöktü SONRAKİ 9. yılında 9 maddede Dink cinayeti