• USD  32,25
  • EURO  35,09
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.501,85
SON DAKİKA

Davutoğlu: Üç kız babası olarak...

Davutoğlu: Üç kız babası olarak...

05 Aralık 2015 13:50

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkez kadın kolları kongresine katıldı.


Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Cizreli Elif kardeşim, 'Biz buraya hendekleri barikatları aşarak kardeşlik için geldik' dedi. Doğu'nun Güneydoğu'nun kadınlarına barikatları aşanlara ayrıca selam ediyorum.
1 Kasım zaferimizde yardımına koştuğumuz mazlum karşeşlerimizin dualarının büyük katkısı vardır. Srebrenitsa'da Bosnalı 80 yaşındaki Şuhra teyze, 'Türkiye güçlüyse biz burada var olabiliriz' dedi.
Somali'deki Gazze'deki anneler yönlerini Kabe'ye dönüp 'Allah'a hamdolsun güçlü bir Türkiye var' diyorlar.
Öz vatanında parya muamelesine maruz kaldınız. Hak ve özgürlük mücadelenizi sürdürdünüz. Başörtüsü geri çevrildiği her kapıdan girdi. Hukuk ve adalet AK Parti döneminde her alanda tecelli etti.
"Başarımızın sırrı sizlersiniz"
4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz biz. Bu rakam birçok ülkenin toplam vatandaşından fazladır. En önemlisi sayı değil, muhteva. AK Parti'yi anlamak isteyenler, başarımızın sırrını merak edenler, bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler ak kadınlara baksınlar. Ak kadınların nur yüzlerine baksınlar. Başarımızın sırrı sizlersiniz.
Bugün Kadın Hakları Günü. Bugün Türkiye'de seçme ve seçilme hakkının verildiği gün ve bugün AK Parti Kadın Kongresi'nin yapıldığı gün. Kongreyi bugüne almamız elbette tesadüf değil. Şunu göstermek istedik: Kadınların haklarının sözcüsü ak kadrolar, ak kadınlarımızdır.
Bize göre kadının hukukunu savunmayan bir hukuk düzeni gayri insanidir.
Özgecan davasında verilen karar
Canice öldürülmesiyle bütün halkımızın kalbine ateş düşürenler ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldılar. Mübarek annesi ve babası gibi ben de diyorum ki: Üç kız babası olarak ve bütün Türkiye'deki kızların manevi babası olarak yüreğim soğumadı. Bir kez daha genç kızımızı ve bütün şiddet mağduru hanımlarımızı rahmetle anıyorum. 


ak parti, ahmet davutoğlu, akp, haber, haberler, özgecan aslan
ÖNCEKİ TRT'den Euro 2016 müjdesi! SONRAKİ Türk Akımı Projesi rafa kalktı