• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Davutoğlu ve Erdoğan arasında ayrılık var mı?

Davutoğlu ve Erdoğan arasında ayrılık var mı?

13 Ağustos 2015 13:00

Olası erken seçimde Türkiye’yi tek başına iktidar mı bekliyor yoksa yeni bir koalisyon süreci mi, AK Parti açısından önemli unsurlar neler olacak?


ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki, bu konu hakkında AjansHaber’e önemli değerlendirmelerde bulundu:

AK PARTİ KAMUOYU ARAŞTIRMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

AK Parti kurulduğu günden beri birçok konuda stratejilerini kamuoyu araştırmalarına göre belirliyor. Bu süreçte de çok fazla kamuoyu araştırması yaptırdı ve tabanın büyük bölümünün özellikle CHP ile koalisyona sıcak bakmadığını gördü. Koalisyon olacaksa MHP ile olsun denildi.


“AK PARTİ VE HDP’NİN DURUMU KIL PAYI”

AK Parti’nin oylarında 3 ile 4 puan civarında bir artış var. HDP’de düşüş söz konusu ama bu barajı aşamayacaklarını göstermiyor. Barajın üstündeler. Şu anda kıl payı bir durum var. AK Parti tek başına iktidarın sınırında HDP de barajın sınırında. Şu an tablo böyle ama seçime gidilmesi durumunda kampanyalar, gelişmeler, söylemler belirleyici olacak.

“AK PARTİ’NİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ADAY BELİRLEME”

AK Parti’nin en öne alması gereken gündem aday belirleme. Birçok ilde adaylardan dolayı tepki olduğu için bu önemli. Örnek olarak Bursa’da Kürt oyları temsil eden bir aday olmadığı için HDP 1 milletvekili çıkardı. Bunun gibi birçok örnek var.

SEÇMEN İÇİN 3 DÖNEMLİKLER ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti’de ön seçim olmaz. Merkezden temayül, kamuoyu araştırmaları ile aday belirleme süreci yaşanır. Burada 3 dönemliklerin durumu önemli ve belirsiz. Seçmen için 3 dönemlikler arasında efsaneleşmiş isimler var. İnsanlar bu isimler sahada görmek istiyor. AK Parti’nin sıkıntısı Güneydoğu ve Doğu Anadolu. Oradaki sıkıntıları atlatabilirse, aday belirleme noktasında, söylemler noktasında yine eski gücüne dönecektir.

BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NUN ‘AK PARTİ’DE AYRILIK’ SÖYLEMİ

Özellikle hem Devlet Bahçeli hem de Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu koalisyon istiyor Erdoğan istemiyor şeklinde söylem üretiyorlar. Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir ayrılık havası vermeye çalışıyorlar. Ne tabanda bir ayrışma ne de tepede bir ayrışma söz konusu değil .


chp, koalisyon, akp, haber, haberler, mhp, seçim anketi, orc, mehmet murat pösteki
ÖNCEKİ Fenerbahçe'den Jürgen Klopp'a teklif SONRAKİ ÖSO'dan IŞİD'e tank operasyonu