• USD  32,52
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.441,35
SON DAKİKA

Dekan Vekilinin Atatürk paylaşımına soruşturma

Dekan Vekilinin Atatürk paylaşımına soruşturma

13 Kasım 2018 12:31

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş'ın 10 Kasım'da sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepki çekti.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş'ın 10 Kasım'da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Türk'ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi. Türk'ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah'ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi" dedi.

Rektörlük, Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma başlattı.

 
Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş'ın 10 Kasım'da Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım büyük tepki çekti. Aslantaş, Atatürk ile ilgili paylaşımında şunları yazdı:

"Kıyamete kadar onu ve yaptıklarını bu milletin unutmasına asla müsaade etmeyeceğiz. O, 'Çağdaş uygarlık düzeyine' erişmek için neler yapmadı ki. Türk'ün 1000 küsur yıl boyunca ilmi, edebi, tarihi, iktisadi, idari, hukuki, fikri, harsi, medeni vs. bütün faaliyetlerini kayıt altına aldığı alfabeyi, ecnebi alfabesiyle değiştirdi. Türk'ün 1000 küsur yıllık kılık kıyafetini, ecnebi kıyafetiyle değiştirdi ve her şeyden önemlisi Türk'ün 1000 küsur yıl tabi olduğu Allah'ın ahkamını ecnebi kanunlarıyla değiştirdi. Daha neler yaptı neler. Şimdi sen bir Türk evladı ol da, onu ve yaptıklarını unut unutabilirsen. Mümkün mü? Ne unuturuz, ne de unutturulmasına müsaade ederiz."

 REKTÖRLÜKTEN İDARİ SORUŞTURMA

DHA'da yer alan habere göre, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, sosyal medyada yer alan paylaşımla ilgili olarak Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş hakkında idari soruşturma açtıklarını söyledi.


atatürk, soruşturma, erciyes üniversitesi, veysel aslantaş
ÖNCEKİ Sendika başkanı silahlı saldırıda öldürüldü SONRAKİ Kılıçdaroğlu: Ses kayıtları TBMM'ye gelmeli