• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Demirtaş: Türkiye'nin batısı sessiz

Demirtaş: Türkiye'nin batısı sessiz

22 Aralık 2015 17:15

Moskova ziyareti öncesi gazetecilere konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Türkiye'nin batısını' Güneydoğu'daki operasyonlar karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirdi.


Selahattin Demirtaş, "Türkiye'nin batısı sessiz. İnsanlar sesini yükseltmelidir, elinde ne imkân varsa bu çılgınlığı durdurmak için hareket etmelidir" dedi.
Hükümeti de sert şekilde eleştiren Demirtaş, çözüm süreci ile ilgili olarak, "Masayı deviren, Dolmabahçe'yi kabul etmeyen biz miyiz? Savaş isteyen AKP politikası. Bize savaşçı diyen yine AKP politikası" dedi.
Demirtaş, "Tanklarla, generallerin haritalar önünde verdiği pozlarla operasyonlar yapıyorlar ve buna terörle mücadele diyorlar" dedi ve tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Sileceğiz, süpüreceğiz diye tehdit manşetleri atılıyor. Bunların Kürtlerin duygu dünyasındaki karşılığını düşünmüyorlar. Aynı şeyi İzmir'de yapsan İzmir'in yanındayız. Kayseri'de yapsan Kayseri'nin yanındayız."Demirtaş, 7 Haziran genel seçimlerinin koalisyon görüşmelerinin başarısız olması sonucu tekrarlanmasıyla ilgili olarak da, "Bu ülkede darbe yapılmıştır, 7 Haziran seçimleri kabul edilmemiştir" yorumunu yaptı.
HDP Eş Genel Başkanının öz yönetim tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi de, "Öz yönetim diktatörlüğe karşıdır. Cizre halkı başkanlık ilan etseydi, davul zurnayla karşılayacaklardı" oldu.
Davutoğlu'ndan destek paketi
Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu da AKP Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Güneydoğu'daki son gelişmelere değindi.
"Halkımız terörün baskısına boyun eğmiyor, diyaretli duruşundan taviz vermiyor" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiçbir vatandaşımız PKK'nın tuzağına düşmedi. Terör örgütü ve destekçileri çaresizliklerini yalanla kapatmaya çalışıyor.
"Herkesin hayat hakkını korumak devletin ve hükümetimizin asli vazifesidir. Vatandaş ile teröristi birbirinden devlet olarak ayıran bir dikkat ile hareket ediyoruz."Başbakan Davutoğlu hükümetin Güneydoğu için hazırladığı destek paketini de devreye soktuğunu açıkladı.
Davutoğlu, esnafın kayıplarının ve mağduriyetinin giderileceğini; ' terör sebebiyle ellerinde bir bavulla yola düşen vatandaşların, esnafın' her türlü ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
Önlem paketi kapsamında;
Esnafın vergi ve prim borçları Mayıs ayına kadar uzatıldı. Esnaf 3 aylık beyannameleri Ağustos'a kadar uzatabilecek.
Yeniden yapılandırmadan yararlanan mükelleflerin bu kanundan yararlanma süresi 31 Ağustos 2016'ya kadar uzatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı eksikleri tamamlamak için çocuklara haftasonu ve ara tatilde yoğunlaştırılmış eğitim verilecek. Sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde öğretmenler izinli olacak.


selahattin demirtaş, hdp, haber, haberler, pkk, terör, Çatışma, doğu
ÖNCEKİ HRW: Türkiye'de sivil ölümleri artabilir SONRAKİ Tarihi sütuna adını kazıyan Türk'e, 2200 euro ceza